Hengelo

Morgen gaat Hengelose ijsbaan open... Echt!

Geduld. Als één slag mensen het niet heeft, zijn het wel de liefhebbers van natuurijs. Schaatsers dus. En toch zullen de Hengeloërs die hun zinnen hebben gezet op het rijden van rondjes op de ijsbaan aan de Van Alphenstraat nog één nachtje geduld moeten hebben. Volgens voorzitter Bob Groenewoud van de Hengelose IJsclub is er nog één nacht vorst nodig voor een mooie ijsvloer.

20210211 2
Bob Groenewoud: "Het laatste wak wilde maar niet dichtvriezen. Daarom is dat nu gevuld met sneeuw en als het vanavond en vannacht weer flink koud wordt, moet er morgen een mooie ijsvloer zijn." © HIJC

Zamboni

En dan moet de natuur daarbij ook nog enigszins geholpen worden, vertelt hij: "Het laatste wak wilde maar niet dichtvriezen. Daarom is dat nu gevuld met sneeuw en als het vanavond en vannacht weer flink koud wordt, moet er morgen een mooie ijsvloer zijn. Dan zullen we nog wel eerst, of vanavond laat of morgen in alle vroegte, met de Zamboni (ijsmachine, red.) het ijs op moeten. Die brengt dunne laagjes water op het ijs, dat vervolgens direct aanvriest. Daarna hopen we dat er tegen het eind van de ochtend geschaatst kan worden."

Tijdsblokken

Dat zal geschieden in tijdsblokken met een maximumaantal schaatsers van vooralsnog honderd, omdat er vanwege corona niet teveel mensen tegelijk de baan op kunnen. Hou het in de gaten op de site van de HIJC. Daar kun je je ook aanmelden voor één van de tijdsblokken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.