Enschede
Video

CDA-raadslid Koç: ‘Voelt college urgentie van problemen onder jongeren niet?’

In de gemeenteraad werd maandagavond gesproken over de nood onder jongeren en scholieren. Aanleiding was een brandbrief van de verenigde schoolbesturen: de coronamaatregelen trekken een heftige wissel op onze jeugd met de centrale vraag wat de gemeente hieraan kan doen.

Impact

“Als we zo doorgaan, krijgen we een verloren generatie”, stelt CDA-raadslid Ayfer Koç in 1Twente Vandaag. Zij is niet de enige. Ook Hadassa Meijer (CU), Piet van Ek (SP) en René Kreeft (VVD) pleiten ervoor dat het college meer actie moet ondernemen. Volgens Koç missen jongeren op dit moment de structuur, hun vrienden en fysieke contacten. Het zijn jongeren met diverse problemen, die een luisterend oor nodig hebben. “De crisis heeft een enorme impact op de jongeren. Het moet niet langer duren. Helaas merk ik die urgentie niet bij het college”, aldus de politicus.

Proactiviteit

Zij verwacht van onder andere wethouders June Nods en Niels van den Berg om proactief aan de slag te gaan: “Ga samen met deskundigen én jongeren zelf aan de slag.” Daarom struikelt het Enschedese raadslid ook over het feit dat wethouder Nods maandagavond nog zei dat er geen problemen zijn op scholen, terwijl een aantal dagen later een brandbrief verschijnt. Koç is zichtbaar boos: “Ik vraag me af of de wethouder het niet wil zien of wil horen of de urgentie niet voelt. Als we nu niks doen, worden de problemen alleen maar erger.” Koç wil daarnaast ook dat er met name in de preventieve sfeer activiteiten worden georganiseerd. “Het kan allemaal virtueel of fysiek buiten. Maar er moet iets gebeuren.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.