Hengelo

Valse start schaatsseizoen Hengelose IJsclub

Hengelose schaatsers moeten nog even geduld hebben. De combibaan aan de Van Alphenstraat stond nét een dag onder een mooie laag water van 10 centimeter, maar vrijwilligers van de Hengelose IJsclub hebben het opgepompte vocht vanochtend weer laten wegstromen. Volgens voorzitter Bob Groenewoud, ‘omdat de te verwachten hoeveelheid sneeuw de aanleg van een mooie ijsvloer onmogelijk maakt’.

Ice skates 1864348 1280
Blijven deze schaatsen ook de komende dagen hangen of is het voor deze exemplaren sowieso te laat? © Barbara A. Lane via Pixabay

Pak sneeuw

De meteorologen rekenen vannacht en morgen op een pak sneeuw van mogelijk 20 centimeter of meer. Er staat weliswaar water op de combibaan, maar daar moet het eerste laagje ijs nog op komen.

“We hebben na lang wikken en wegen daarom besloten het water weer van de baan laten weglopen. Een pak sneeuw op een half bevroren ijsbaan kan ervoor zorgen dat we helemaal niet kunnen schaatsen straks. De verwachting is dat de sneeuwval maandag voorbij is. Dan proberen we de baan weer vrij te maken en pompen we er weer water op”, aldus een verwachtingsvolle Groenewoud.

Hoopvolle berichten

De Hengelose ijsmeesters hebben daarbij ook gekeken naar de weersverwachtingen voor de komende week en de verwachting is dat in elk geval tot na het volgende weekend zowel ’s nachts als overdag de temperatuur onder nul zal blijven. Waarmee er vanaf medio volgende week misschien alsnog wel een volle week geschaatst kan worden.

Ijsbaan hijc
Genoeg water vanmorgen voor een mooie ijsvloer, maar de verwachte sneeuwbuien hebben de ijsmeesters doen besluiten het water weg te laten lopen. © HIJC

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.