Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

GGD Twente sluit zondag alle test- en vaccinatielocaties vanwege hevige sneeuwval

Vaccinatielocatie UT Laura Ratering2
Ook de vaccinatie- en testlocatie op het UT-terrein sluit zondag zijn deuren.
Beeld: Pixabay

Vanwege de aangekondigde hevige sneeuwval vannacht en morgen heeft de GGD het besluit genomen om alle test- en vaccinatielocaties in Nederland een dag lang te sluiten. Ook in Twente gaan de locaties zondag dicht.

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het gehele land. Om ongelukken te voorkomen, blijven de test- en vaccinatielocaties op 7 februari dicht. De GGD is op dit moment bezig met het persoonlijk informeren van iedereen die op zondag een afspraak had gemaakt. “Je ontvangt een sms-bericht of wordt gebeld”, meldt de plaatselijke gezondheidsdienst.

Alle vaccinatie-afspraken, die ingepland zijn voor zondag bij de GGD Twente, komen te vervallen. Wie een nieuwe afspraak moet inplannen, kan dit doen door het telefoonnummer te bellen dat in de uitnodigingsbrief staat. “Mocht het vanwege mogelijk lange wachttijden of andere omstandigheden dit weekend niet lukken het callcenter te bereiken, kun je ook na het weekend de afspraak opnieuw inplannen. Indien nodig worden de openingstijden van de vaccinatielocatie de komende weken verruimd”, zo de GGD Twente verder.

Hetzelfde geldt voor mensen die een testafspraak hadden. Ook hier kunnen mensen een nieuwe afspraak inplannen.

De ongebruikte vaccins gaan in een speciaal daarvoor geschikte koelkast, zodat de vaccins in de aankomende dagen gebruikt kunnen worden. De aanlevering van de vaccins wordt nu aangepast, zodat er geen doses worden verspild.

Afhankelijk van de weersverwachtingen bekijkt de GGD Twente in de loop van zondag wat dit betekent voor de opening en openingstijden van de teststraten en vaccinatielocaties op maandag 8 februari en de rest van de week.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.