Enschede

VIDEO | Carlina’s aan de Enschedese Walstraat is klaar voor maandag

Nog maar vijf dagen te gaan. Dan mag Nederland weer genieten van een biertje op de terrassen en kunnen we na wekenlang pizza bestellen weer het huis uit om uit eten te gaan. Veel restaurantbezitters zijn de laatste weken al druk bezig met ombouwen en wachten nu nog op een âgoâ vanuit de gemeente om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten. Ook het Latijns-Amerikaanse restaurant Carlinaâs aan de Walstraat in Enschede heeft alle voorbereidingen getroffen.

460532 Carlinas
Laura Ratering | 1Twente

Normaal gesproken is maandag de rustdag bij Carlinaâs. âMaar het is een reden voor een feestje. Wij starten op 1 juni daarom met een cocktailfiestaâ, vertelt eigenares Sandra Vasquez Burbano trots.

Bij binnenkomst worden bezoekers gevraagd of zij de handen willen desinfecteren en moeten ze vertellen of ze gezondheidsklachten hebben. Daarna worden ze aan een van de tafels geplaatst. âDe tafels staan netjes uit elkaarâ, begint Vasquez Burbano uit te leggen. âMet de grote middentafel hebben wij een looproute gecreëerd. Mensen die naar de wc moeten lopen aan de rechterkant naar de wc's en aan de linkerkant weer het restaurant in."

Emotionele fase
Ook voor Vasquez Burbano was de afgelopen fase niet makkelijk. âLos van de onzekerheid deed het emotioneel veel met mij. Opeens konden we niet meer doen wat onze passie is. Dat doet pijn.â

Bekijk de hele reportage bij restaurant Carlina's hieronder terug.

foto: still uit video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.