Coronacrisis

Geen corona-uitbraak in Glanerbrug, drie basisscholen gaan weer open

De leerlingen van drie basisscholen in Glanerbrug mogen vanaf woensdag gewoon weer naar school. Het coronavirus, dat afgelopen weekend bij een van de leerkrachten werd vastgesteld, heeft zich niet verder verspreid.

462004 basisschool Ouverture 1
Wilco Louwes | Tubantia

Christelijke basisschool Ouverture, katholieke basisschool De Troubadour en openbare basisschool Glanerbrug-Zuid zijn fysiek met elkaar verbonden. De schoolbesturen hielden de gebouwen maandagochtend uit voorzorg dicht, omdat meerdere leerkrachten getest moesten worden op het virus.

Geen risico genomen, meerdere testen uitgevoerdHet coronavirus werd in het weekend vastgesteld bij een docent van Cbs Ouverture. Omdat er meerdere leerkrachten van de drie scholen waren met verkoudheid of corona-gerelateerde klachten, is er geen risico genomen. Inmiddels zijn alle twintig coronatesten afgerond. Er zijn geen nieuwe positieve gevallen gemeld.

Voor de schoolbesturen is er daarom geen reden meer om de leerlingen thuis te laten. De Troubadour en Glanerbrug-Zuid hervatten de lessen woensdag weer. Omdat basisschool Ouverture al een vrije dag had ingepland, gaan daar de deuren op donderdag weer open.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Google Maps
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.