Enschede

Protesten werknemers Vredestein gaan door: logo Indiaas moederbedrijf Apollo afgedekt

Het aangekondigde massa-ontslag bij Apollo Vredestein blijft de gemoederen binnen de bandenfabrikant bezighouden. De zogeheten groep Ultraâs Vredestein heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw een protestactie uitgevoerd.

462110 protest Vredestein
Wilco Louwes | Tubantia

Op het dak van het fabriekspand aan de Ing. Schiffstraat is vannacht het logo van Apollo, het Indiase moederbedrijf, afgedekt met zeil. Zo troffen werknemers in de ochtendploeg hun fabriek aan met louter de neonreclame van het Nederlandse merk Vredestein.

Vijfde actie in ruim een weekDe actie van de âUltraâsâ is weer bedoeld als signaal naar de directie. Die wil 686 van de 1100 banen bij de bandenfabrikant schrappen, omdat onder meer de productie van de goedkope autobanden wordt overgedragen aan de met bijna 100 miljoen euro Hongaarse staatssteun gebouwde fabriek in het dorpje Gyöngyöshalász.

Werknemers blijven hun ongenoegen uiten over de gang van zaken. Vorige week werd Vredestein met een spandoekaan het dak âte koopâ gezet en werden een paar dagen later protesttekstengespoten op de oprijlaan naar de fabriek. Eerder deze week werd er opnieuw een spandoek opgehangen bij de poort en woensdag kwamen zelfs gepensioneerde Vredesteiners in actie om hun oud-collegaâs een hart onder de riem te steken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Ultra's Vredestein