Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Enschedese basisschoolleerlingen krijgen bijzondere Unicef-filmprijs

462729 HKEB9859

Een filmaward krijg je normaal gesproken in Hollywood, Cannes of Berlijn. Maar blijkbaar ook in Enschede. Preciezer: op OBS De Uitvinding. De scholieren kregen daar vrijdagochtend een filmprijs uitgereikt door het Unicef Kinderrechten Filmfestival voor hun film Verslaafd aan chocolademelk .

Laura Ratering | 1Twente

Het filmpje van de klas van leraar Maurice Ermen is sinds afgelopen november viraal gegaan. Het heeft inmiddels namelijk 1.055.466 clicks op YouTube.

Hoofdrolspeler Hanne vertelt in 1Twente Vandaag waar hun film over gaat: Het gaat over een juf, die normaal op een school in Nederland werkt. Heel soms gaat ze naar een armer land om les te geven. Ook omdat ze de kinderen in Nederland heel verwend vindt. Zij denkt een beetje na en maakt speciale chocolademelk met specerijen. Die wil ze verkopen om geld in te zamelen voor de kinderen in de arme landen. Alleen denken de kinderen in Nederland dat ze er drugs in heeft gedaan.

Remake
Ermen en zijn klas hebben al eerder een film gemaakt. Alleen is die destijds niet doorgegaan naar de finale. Maar het smaakte naar meer en daarom zijn Ermen en zijn scholieren dit schooljaar nog een keer aan de slag gegaan. Toen zijn we begonnen met een klein groepje. Dat filmpje hebben we ingestuurd en die werd leuk genoeg bevonden om een remake te krijgen en dat is wat je nu op YouTube ziet.

De prijs mochten de scholieren vrijdagochtend in ontvangst nemen. Helemaal onverwacht, laat leerling Midas weten. De prijs komt in de klas te staan.
Bekijk het interview met Hanne, Midas en Maurice Ermen hieronder terug.
foto: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.