Enschede
Radio
Video

Denk-raadslid wil koste wat kost naar de Tweede Kamer

Het Enschedese Denk-raadslid Enes Sariakçe wil naar de Tweede Kamer, maar voorlopig staat hij maar op de negende plek van de kandidatenlijst. “Als het in maart niet lukt, blijf ik in Enschede aan het werk en probeer ik het over vier jaar nog een keer. Die ambitie heb ik.”

Peilingen

“Als we naar de peilingen kijken ga ik het niet halen. We verwachten zes zetels. Ik hoop dan maar dat de Enschedeërs die al op me stemden dat weer doen. Ik moet veel in gesprek en reclame maken.”

Trots

Sariakçe die z’n eerste raadstermijn er in Enschede volgend jaar heeft opzitten is trots op de plek die hij heeft gekregen. Ik zit wel in de top tien. Blijkbaar zien ze mijn kwaliteiten.” Hij zegt er voor alle Enschedeërs te zijn ongeacht religie of afkomst. Vooral daarom is het jammer dat het moskeeplan door de gemeenteraad werd afgewezen.

Dat neem ik vooral wethouder Niels van den Berg kwalijk. Hij verzuimde volledige informatie te verschaffen over het verkeersonderzoek. Hij heeft gefaald.”

Geen afhankelijkheid

In de gemeenteraad gingen stemmen op die beslist niet willen dat Turkije zich met de moskee en het daaraan verbonden cultureel centrum bemoeit. Sariakçe is daar duidelijk over: “Er is geen afhankelijkheid van Turkije. Donateurs uit Enschede en omgeving betalen een bijdrage en daarom komt er een nieuwe moskee.”

Hij reageert ook op de woorden van VVD’er Joost Nijhuis die in de gemeenteraad zei dat ie geen vertrouwen had in de onafhankelijkheid van het moskeebestuur. “Ik vertrouw het bestuur wel. Er is geen inmenging van Erdogan en daar moet je vanuit gaan.”

Hij hoopt dat het moskeeplan snel weer in de gemeenteraad wordt besproken. “En dan moet de wethouder zijn mannetje staan”, zegt het raadslid.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.