Enschede
Video

Huis van Verhalen deelt muffins tegen eenzaamheid uit

Eerder dit jaar brachten ze al soep rond en nu komen er nog muffins bij. Het Huis van Verhalen in de wijk Roombeek is er altijd voor zijn wijkbewoners en wil met de nieuwe actie eenzaamheid tegengaan.

Elkaar steunen

Een groep van ongeveer acht vrijwilligers heeft zich al gemeld om de komende weken muffins langs deuren van buurtbewoners te brengen. “Ze maken een praatje en vragen de mensen een muffin naar een ander te brengen”, legt Huis van Verhalen-oprichtster Hadassa Meijer uit.

Vanuit de commissie wijkbudgetten werd een aantal weken geleden de vraag gesteld of het Huis van Verhalen een ludieke manier kan bedenken om met buurtbewoners in gesprek te raken. “In samenwerking met De Lunchkamer delen we straks per stuk verpakte muffins uit. Zo steun je elkaar én de lokale ondernemer”, aldus Meijer.

icon_main_quote_red_glyph

Beter een goed gesprek dan snel mijn muffins kwijt, toch?

Hadassa Meijer

Eenzaamheid groot probleem

Zelf merkt zij ook dat eenzaamheid in de coronatijd een groter probleem wordt. Zo komen steeds meer van haar eigen vrijwilligers binnen om even met Meijer te praten en een kopje koffie te pakken. “Zij hebben vaak alles goed in orde en een sociaal leven, maar willen toch mensen ontmoeten. Maar dat kan niet iedereen. Daarom willen wij een luisterend oor bieden.”

De vrijwilligers willen de komende weken gebruiken om het gebak langs de deur te brengen. “Het doel is dat we 200 muffins per week uitdelen. Dan zijn we wel bezig tot het voorjaar, maar beter een goed gesprek dan snel mijn muffins kwijt, toch?”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.