Enschede
Hengelo

Kunstproject Aveleijn in de race voor Gehandicaptenzorgprijs

Kunstproject ‘Wat je niet ziet bestaat wel’ van Aveleijn maakt kans op de Gehandicaptenzorgprijs. Het project is finalist voor de landelijke prijs en strijdt samen met medefinalisten Amerpoort en Bartimeus om de eerste plaats. Op 15 maart wordt de prijs uitgereikt.

20200115 DSC 3626 kunstproject avaleijn
Het kunstproject ‘Wat je niet ziet bestaat wel’ van Aveleijn zit in de finale van de Gehandicaptenzorgprijs. De winnaar wordt op 15 maart bekend gemaakt. © Aveleijn

In 2020 vond bij Aveleijn, in samenwerking met de gemeente Enschede, Stichting Prokkel en belangenorganisatie LFB, het project ‘Iedereen doet mee’ plaats. In het project trokken kunstenaars met en zonder beperking gedurende een langere periode met elkaar op.

Samen maakten ze kunstwerken die vervolgens werden tentoongesteld. De expositie kon als duo (iemand met en iemand zonder beperking) worden bezocht. De duo’s maakten eerst kennis met elkaar aan de hand van een speciaal ontwikkelde handleiding.

In het project wilde Aveleijn onderzoeken wat er gebeurt als mensen met en zonder beperking samenwerken aan iets waarvoor ze een gedeelde passie hebben. In dit geval kunst. Hoe maak je kennis met elkaar, hoe kom je voorbij het eerste ongemak en hoe werk je samen toe naar iets moois? In het najaar van 2020 mocht Aveleijn het bijzondere project presenteren aan minister Van Engelshoven.

De Gehandicaptenzorgprijs staat dit jaar in het teken van het thema Eenzaamheid en wordt voor de achtste keer uitgereikt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.