Verkeer
Stuur appje
Zoek

Minderjarige pedojagers mishandelen en beroven man

36720 Politie2
De twee jongens zitten vast
Beeld: 1Twente

Twee jongens zijn aangehouden voor het mishandelen, beroven en afpersen van een bejaarde man in Hengelo. Dat meldt de politie. De twee lokte het slachtoffer middels een seksafspraak met een minderjarige jongen.

De man deed op 28 december aangifte bij de politie. Hij had via een sekschat-website een afspraak gemaakt met een minderjarige jongen. De man werd hierop belaagd door de twee verdachten en moest zijn geld afstaan. Toen de man dit weigerde, werd hij mishandeld door het duo. “Een nog mogelijk te plegen strafbaar feit als dekmantel voor eigen financiële gewin is onacceptabel”, zegt recherchechef Arjan Derksen.

Pedojagen of pedohunt is een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt. Een groep met zogenaamde ‘pedojagers’ doet zich online voor als minderjarige en lokt op deze manier volwassenen die seks willen met de minderjarige. In sommige gevallen wordt er ook geweld gebruikt of vernielingen gepleegd. De politie in Nederland noemt de pedohunts 'een doorn in het oog' en willen niet dat mensen voor eigen rechter spelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.