Enschede

Verpleeghuizen weer open, maar voorzichtigheid geboden

Sinds maandag ontvangen de locaties Bruggerbosch en Eschpoort van Liberein weer bezoekers. Nog heel voorzichtig én bezoekers moeten op speciale bezoekdagen langskomen.

Liberein Bruggerbosch
De locatie Bruggerbosch van Liberein. © Google Maps

Te groot risico

Vlak na de kerstdagen besloot het bestuur van zorginstelling Liberein om de locaties Bruggerbosch, Eschpoort en Ariënsstaete – Kolibri te sluiten. Te groot was het risico voor de bewoners en het personeel, omdat de besmettingen voor de kerstdagen te snel stegen.

Versoepeling

Op 4 januari maakte de instelling bekend de bezoekersregeling voor de locaties Bruggerbosch en Eschpoort weer aan te passen. Dat betekent één bezoeker per dag die op de vaste bezoekdagen dinsdag, vrijdag en zondag op vooraf bepaalde uren langs mag komen.

Quarantaine

Verpleeghuis Ariënsstaete met de afdeling Kolibrie blijft vooralsnog dicht. Hier zitten de bewoners in quarantaine. Net als een afdeling op de locatie Bruggerbosch.

Met de strenge regels wil Liberein de verkeersbewegingen binnen de locaties zo veel mogelijk beperken en besmette en nog niet besmette cliënten en medewerkers beschermen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.