Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vijf jaar Stevenfennehuis in Enschede: voor álle mensen met dementie

Zorginstelling Stevenfennehuis in Enschede viert donderdag haar vijfjarig jubileum. In een voormalig schoolgebouw aan de Boekweitstraat verblijven mensen met dementie. Het is een kleinschalige, particuliere locatie, die betaalbaar is voor iedereen.

Bewoners

Ellis de Graaf, locatiemanager bij Het Stevenfennehuis legt uit: "Eenieder, dus ook met een AOW of een AOW met een klein pensioentje, zou hier kunnen gaan wonen."

Diverse activiteiten

In het huis is plaats voor 21 bewoners die allemaal een eigen woonstudio hebben, maar ook samen optrekken in de aanwezige gezamenlijke ruimtes. Zo wordt er 's ochtends vaak samen ontbeten en is er daarna tijd voor wat vertier. Daarbij kan uit verschillende activiteiten gekozen worden zoals schilderen, tekenen, lezen of een spelletje. Ook wordt er samen gezongen.

“Zingen vind ik toch wel het mooiste om te doen, gezellig met z'n allen.”

Oud schoolgebouw

Het Stevenfennehuis zit in een voormalig schoolgebouw aan de Boekweitstraat in Enschede. Het pand is voor sommige bewoners wel bekend, vertelt Ellis. "Eén van hen heeft er vroeger zelfs op school gezeten. Dus dat is wel heel erg leuk."

Zondag wordt het jubileum echt gevierd. Dan is in speeltuin Het Stevenfenne een feest voor de bewoners, hun familie en de medewerkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.