Hengelo

Hengelo gaat ondanks vuurwerkverbod parkeermeters barricaderen

De gemeente Hengelo gaat alle parkeermeters en hondenpoepbakken afsluiten. Dit om te voorkomen dat die worden opgeblazen met vuurwerk. Dit jaar geldt er landelijk een algeheel vuurwerkverbod, met uitzondering van F1-geklassificeerd vuurwerk.

Afvalbak 1twente
Met de maatregelen wil de gemeente vuurwerkoverlast voorkomen © 1Twente

Lichtshow

De medewerkers van Gildebor zijn druk bezig met het afsluiten van de hondenpoepbakken. Ook halen ze de binnenbakken uit de afvaltonnen, zodat deze niet worden opgeblazen. Op oudejaarsdag gaan alle parkeermeters op slot. De gemeente roept mensen op om afval en hondenpoep zolang thuis weg te gooien. Ook wordt gevraagd vuurwerkoverlast te melden bij de afdeling handhaving.

De gemeente heeft een forse bijdrage gedaan aan een door Ton Nieuwenhuis en Martin Ciesluk georganiseerde lichtshow in de nieuwjaarsnacht.

F1-vuurwerk

Wegens de coronacrisis is er een algeheel vuurwerkverbod van kracht in Nederland. De regering wil op deze manier voorkomen dat eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen volstromen met vuurwerkslachtoffers. Ziekenhuizen hebben momenteel hun handen vol aan de zorg voor coronapatiënten.

Overigens mag F1-geklassificeerd vuurwerk wél worden afgestoken. Onder F1 vuurwerk vallen onder andere wondertollen, sterretjes en kleine sierfonteinen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.