Hengelo
Audio
Radio

'We krijgen nu de kans kerst te vieren, zoals het ooit bedoeld was'

Voor veel mensen is het niet mogelijk om dit jaar kerst bij familie of vrienden te vieren. Een bittere pil voor veel Hengeloërs die normaal gesproken tijdens kerstdagen terug naar de stad komen. Het moet dit jaar virtueel en op afstand. "Hoe goed je het ook hebt en waar je ter wereld ook bent, ik word warm van het feit dat mensen dan toch aan Hengelo te denken", aldus burgemeester Sander Schelberg afgelopen zaterdag in het 1Twente Hengelo-programma Goedemorgen Hengelo.

445408 sander schelberg
Sander Schelberg: "Dat we het goed hebben, dat is nu doorbroken. Die bewustwording is misschien wel van belang." © 1Twente

Kerst in kleine kring

Dat een normaal kerstfeest er dit jaar niet inzit, maakt het volgens Schelberg een moeilijkere decembermaand dan ooit. "Tegelijkertijd denk ik ook dat we kerst nu misschien wel vieren zoals het ooit bedoeld, was. Vrede op aarde, in een kleine omgeving met elkaar en daar wat bewuster mee omgaan. Dat we het heel goed hebben, dat is nu doorbroken. Die bewustwording is misschien wel van belang."

Beluister hieronder het volledige gesprek met de burgemeester in 'Goedemorgen Hengelo'

'Heb oog voor elkaar'

Tijdens de feestdagen is de burgemeester zelf druk op de achtergrond, omdat er veel van hem gevraagd wordt in deze tijd. Toch is het voor hem ook een feest van samenzijn met familie, dit jaar alleen met het eigen gezin aan de kersttafel. Dat een fysieke kerstviering in de Lambertuskerk er niet inzit, dat wordt wel als een groot gemis ervaren. De boodschap die Schelberg wil meegeven is dat mensen oog hebben voor elkaar: "Mensen zorg voor elkaar, door je gedrag aan te passen aan de regels die we met elkaar hebben afgesproken."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.