Hengelo

Gemeente Hengelo koopt pand Schouwburg Hengelo

Het gebouw van Schouwburg Hengelo komt in februari volgend jaar in handen van de gemeente Hengelo. Vorig jaar bereikte de directie van de schouwburg al een overeenkomst met de gemeente om het complex over te dragen voor ca 3,3 miljoen euro. Schouwburg Hengelo wordt straks huurder van het pand.

446666 Schouwburg Hengelo stationsplein
Het gebouw van Schouwburg Hengelo komt in februari volgend jaar in handen van de gemeente Hengelo. © 1Twente

'Geen nadelige fiscale consequenties'

De overdracht heeft enige tijd op zich laten wachten. Struikelblok was een goedkeuring van de Belastingdienst voor de transactie tussen de twee partijen. Zowel de gemeente als de schouwburg wilden geen nadelige fiscale consequenties door de verkoop. Inmiddels heeft de Belastingdienst de gemeente en de directie van de schouwburg schriftelijk laten weten dat deze consequenties niet zijn te verwachten.

"Met deze uitspraak is de weg nu vrij om tot ondertekening van de overeenkomsten over te gaan en tot aankoop c.q. overdracht van het gebouw", laat de gemeente Hengelo weten in een brief aan de gemeenteraad. "Wij hebben het voornemen om op 1 februari 2021 over te gaan tot aankoop van het gebouw van Schouwburg Hengelo."

Toekomstbestendige Schouwburg Hengelo

Het overdragen van het theaterpand was één van de drie voorwaarden die de gemeenteraad in 2017 stelde aan het verstrekken van extra middelen voor een toekomstbestendige Schouwburg Hengelo. De andere twee voorwaarden waren een beleidsplan Theater van de stad en een toekomstbestendige visie op de lange termijn.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.