Voorbij Corona

Boswachter Natuurbeheer Twente kwaad over wat mensen in bos achterlaten

Simone Damhof is boswachter Natuurbeheer in het team van Natuurmonumenten in Twente. De afgelopen weken, met name in het begin van de coronacrisis, gingen mensen massaal de natuur in en dat was niet altijd even leuk voor de boswachters en de natuur. In aflevering 11 van het project “Voorbij Corona” vertelt Damhof hoe zij de coronatijd beleefde.

“Soms was het een filevorming A1 op de wegen in het bos”, vertelt zij. “De natuur heeft zeker geleden onder de drukke trechtermomenten. Maandag 14 mondkapjes te vinden, is niet leuk. En iedereen ging verbouwen. Vaak vonden we bankstellen, kasten. De huisraad werd gewoon gedumpt in het bos.”

Voorbij Corona

Ondertussen leven we al driekwart jaar samen met het monster dat Corona heet. Of we het nu wilden of niet, het werd een onderdeel van ons leven. Direct of indirect. Een ongekend fenomeen: waar we normaal allemaal onze eigen zorgen hebben, werd corona een gezamenlijk lijden. Tegelijkertijd hebben we in deze episode allemaal onze persoonlijke belevingen, ons eigen verhaal. Om die verhalen te vertellen, zetten vier Twentenaren het project 'Voorbij Corona' op waarin 30 Twentenaren hun verhalen delen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.