Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose fractievoorzitter PvdA Overijssel stopt: 'Nieuwe baan onverenigbaar met politiek'

231215 Annemieke Wissink PVDA
"In het nieuwe jaar ga ik aan de slag voor Natuurmonumenten, in een functie waarin ik veel met de provincie te maken zal krijgen."
Beeld: PvdA Overijssel

Annemieke Wissink uit Hengelo stopt op 31 januari als lid van Provinciale Staten van Overijssel. De fractievoorzitter van de PvdA heeft een nieuwe baan gevonden, die onverenigbaar is met haar Statenlidmaatschap.

'Negen mooie jaren'

"Na bijna negen mooie en intensieve jaren in de Staten, waarvan de laatste vijf als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, leg ik straks met gemengde gevoelens het lidmaatschap van de Staten neer," licht Wissink haar besluit toe. "In het nieuwe jaar ga ik aan de slag voor Natuurmonumenten, in een functie waarin ik veel met de provincie te maken zal krijgen. Daardoor vind ik het niet wenselijk die baan te combineren met het Statenlidmaatschap. Stoppen is een besluit dat ik neem met pijn in mijn hart. Maar tegelijkertijd heb ik enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging."

“Ik ben enorm blij met de miljoenen extra budget die we de afgelopen jaren hebben geregeld voor ondersteuning van vrijwilligers en het bestrijden van laaggeletterdheid.”

Terugkeer in coalitie

De Hengelose zegt 'erg dankbaar te zijn voor wat ze de afgelopen jaren namens mijn partij heeft kunnen bereiken': "Allereerst onze terugkeer in de Overijsselse coalitie in 2019 en de voortzetting hiervan in de huidige periode. Beide keren heb ik mee mogen schrijven aan het coalitieakkoord, waar wij als sociaaldemocraten een mooie stempel op hebben gedrukt. Maar ik heb bijvoorbeeld ook aan de wieg gestaan van de Bijenbeweging Overijssel. En ik ben enorm blij met de miljoenen extra budget die we de afgelopen jaren hebben geregeld voor ondersteuning van vrijwilligers en het bestrijden van laaggeletterdheid."

De fractie van de PvdA vindt het jammer dat Wissink vertrekt, maar zegt haar besluit te begrijpen: "Annemieke kan trots zijn op wat ze de afgelopen jaren heeft gepresteerd voor de PvdA en natuurlijk voor de inwoners van onze provincie. We zullen haar vuur en enthousiasme missen, en wensen haar veel geluk met haar nieuwe baan."

20230713 Gedeputeerde Staten Overijssel Liesbeth Grijsen Maurits von Martels Erwin Hoogland Martijn Dadema Tijs de Bree Gert Harm ten Bolscher Statenzaal
Lees ook
Kritiek op 'vage' afspraken in Overijssels coalitieakkoord: 'Wordt er wel geregeerd?'

Opvolger

Peter Hermans uit Deventer volgt Wissink op als fractievoorzitter van de provinciale PvdA. Hij was al vicefractievoorzitter. Stienus Melis uit Dalfsen zal in januari beëdigd worden als nieuw Statenlid voor de PvdA. Melis is op dit moment al burgerlid voor de Overijsselse sociaaldemocraten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.