Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente slaat dubbelslag: Streuer en Jans langer bij de club

Technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans blijven een jaar langer bij FC Twente. Beide heren hebben hun aflopende contract met één jaar verlengd.

Streuer Jans FC Twente
© FC Twente

Fijn werken

Toen Jan Streuer begin juni aangesteld werd als technisch directeur zei hij maximaal één seizoen te blijven. Sterker nog, mocht zich halverwege het seizoen een droomkandidaat melden, was hij zelfs bereid om een stapje terug te doen. Al voegde hij daar de volgende woorden aan toe: "Mocht het zo zijn dat we heel tevreden zijn, kan het best zijn dat ik nog een jaar blijf.” En zo geschiedde.

De technisch directeur hoefde niet lang na te denken. "De club en ik waren er snel uit over de verlenging van het contract. Vanaf de eerste dag dat ik bij FC Twente actief ben, heb ik het reuze naar mijn zin. De samenwerking met Ron Jans en zijn staf en de directie is heel goed, de lijnen zijn kort. Bovendien tref ik in De Grolsch Veste een team aan van gedreven en betrokken medewerkers. Dat is fijn werken.

icon_main_quote_red_glyph

Vanaf de eerste dag dat ik bij FC Twente actief ben, heb ik het reuze naar mijn zin.

Jan Streuer

Heerlijk werken

Ook trainer Ron Jans tekende bij zijn aanstelling maar voor één jaar. Maar daar had de oefenmeester een goede reden voor, legde hij destijds uit. "Ik werk het liefst steeds met een contract van een jaar. Als het goed gaat, kun je middenin het seizoen met elkaar gaan zitten en verlengen. Mijn intentie is om hier langer dan één jaar te zijn." En dat goed gaat met de club moge duidelijk zijn. Jans was er, net als Streuer, snel uit met de club.

"Toen ik in de zomer binnenkwam bij FC Twente zag ik het als een prachtige uitdaging om de club, samen met de nieuwe staf, weer perspectief te bieden. Ik dacht dit is een mooie klus, dit gaan we doen. Ik heb van die beslissing nog geen moment spijt gehad. Het is heerlijk werken met deze staf. Vanaf de eerste dag geniet ik met volle teugen, zoals ik ook geniet van het contact met de spelers. We hebben echt een geweldige groep. Er zijn veel nieuwe jongens gekomen, waaronder vier jongens uit de academie. Er is een goede mix. Er zit enorm veel drive en plezier in het team. Er kan nog genoeg beter, maar het is echt fijn werken bij FC Twente. Bovendien wil ik natuurlijk een volle Grolsch Veste meemaken, dat is er door ‘corona’ helaas nog niet van gekomen. Op het verzoek of ik wilde blijven heb ik dan ook niet lang na hoeven te denken. Ik heb met alle plezier mijn contract tot eind volgend seizoen verlengd. Gelukkig heeft Jan Streuer dat ook gedaan, want onze samenwerking is optimaal."

icon_main_quote_red_glyph

Vanaf de eerste dag geniet ik met volle teugen, zoals ik ook geniet van het contact met de spelers. We hebben echt een geweldige groep.

Ron Jans

Belangrijk voor de club

Algemeen directeur Paul van der Kraan, die onlangs aangaf zelf na dit seizoen te stoppen, is zeer content met de dubbelslag die de club geslagen heeft. "FC Twente is hartstikke blij met de contractverlenging van Jan Streuer en Ron Jans. In zeer korte tijd is een representatieve selectie samengesteld, die dat ook op het veld laat zien. De enthousiaste selectie speelt ‘aanstekelijk’ voetbal en heeft al voor menig verrassing gezorgd. Dat is mooi om te zien. Logisch dat we de contracten van Streuer en Jans graag wilden verlengen. Zoals bekend stop ik aan het eind van het seizoen, maar met het aanblijven van Jan Streuer en Ron Jans blijft het technische gedeelte in goede handen en dat is heel belangrijk voor de club."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.