Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Hart van Zuid Festival krijgt zijn gedroomde vervolg

230923 hart van zuid festival rosie meyer STILL
De programmering bestaat uit livemuziek, theatervoorstellingen en creatieve workshops
Beeld: 1TWENTE

De eerste editie vorig jaar september bracht ruim 1.500 mensen op de been in Hengelo. Daarover waren de organisatoren van het Hart van Zuid Festival meer dan tevreden. Vooraf werd toen al wel gezegd dat het niet bij die ene keer zou blijven en zie: er is een tweede editie in de maak. Op zaterdag 28 september wordt het weer 'feesten met inhoud' langs de Laan Hart van Zuid.

Het Hart van Zuid Festival moet een jaarlijkse traditie worden op het terrein van Broedplaats Oogst; in elk geval zolang er geen woningen gebouwd worden op deze plek (zie infoblok). De organisatie is in handen van Bibliotheek Hengelo, Metropool Poppodia van Twente, Oyfo en Schouwburg Hengelo en Broedplaats Oogst.

230923 hart van zuid festival rosie meyer STILL
Lees ook
Hengelo's Hart van Zuid Festival toont vele gezichten: 'Het leven is toch ook een lach en een traan?'

Het eendaagse festival voelt aan als een feestje, maar moet de bezoekers ook aan het denken zetten over maatschappelijke vraagstukken. De programmering bestaat uit livemuziek, theatervoorstellingen en creatieve workshops en er wordt daarbij rekening gehouden met oud en jong. Ook dit jaar is de toegang tot het festival gratis.

“Naast het geweldige inhoudelijke programma dat het festival te bieden heeft, levert het evenement een enorme bijdrage aan de positionering van Hart van Zuid als aantrekkelijk woongebied.”

Het kernwoord van het festival is 'verbinding'. Bieb-directeur Frederique Westera: "Verbinding tussen cultuur en maatschappij, verbinding tussen verschillende mensen, verbinding tussen verschillende kunst en cultuurvormen. Verbinding die zo belangrijk is voor het welzijn van onze samenleving.”

icon_main_info_white_glyph

'Festival is niet afhankelijk van deze plek'

Tot 1 januari 2027 en mogelijk langer kan Broedplaats Oogst op deze plek blijven, maar ooit zullen hier woningen gaan verrijzen. Dat wil niet zeggen dat het Hart van Zuid Festival dan moet ophouden te bestaan, vertelt Metropool-directeur Johan de Jong: "Er zullen altijd plekken in Hart van Zuid blijven waar we zo'n festival kunnen houden. Denk aan het plein bij ons voor de deur, waar we al een paar keer het festival Heng Loose hebben gehouden of de KMS-locatie. Nee, het Hart van Zuid Festival is niet afhankelijk van de huidige locatie."

Elke editie heeft een thema. Dit keer is dat 'identiteit'. Identiteit van het individu, maar ook van de nieuwe wijk Hart van Zuid en de stad Hengelo. Metropool-directeur Johan de Jong: “Naast het geweldige inhoudelijke programma dat het festival te bieden heeft, levert het evenement een enorme bijdrage aan de positionering van Hart van Zuid als aantrekkelijk woongebied binnen Twente.”

Wat dat programma betreft, dat wordt te zijner tijd bekend gemaakt via de website hartvanzuidfestival.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.