Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's Hart van Zuid Festival toont vele gezichten: 'Het leven is toch ook een lach en een traan?'

Veel vrolijke gezichten zaterdag op de eerste editie van het Hart van Zuid Festival in Hengelo. De eerste paar uur keken die gezichten af en toe met angst en beven naar boven, maar op een enkel buitje na bleef het droog. Ruim 1.500 mensen genoten van een festival waar ruimte was voor een lach én een traan.

Jaarlijks terugkerend feestje?

Het Hart van Zuid Festival moet een jaarlijks terugkerend feestje worden op het terrein van broedplaats Oogst in de volop in ontwikkeling zijnde gelijknamige wijk. De organisatie is in handen van Poppodium Metropool, Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo en Oyfo kunstenschool en techniekmuseum. En ook kunstwerkplaats De Möllerwerf, SkateLAB, Broedplaats Oogst en Studio15 Talenthouse laten er van zich horen.

Artikel gaat verder onder de foto's

  • 230923 hart van zuid festival rosie meyer STILL
    Rosie Meyer genoot van haar optreden: "Kijk alleen al hoe deze plek is aangekleed. Ik word daar helemaal blij van!"
    Beeld: 1TWENTE
  • 230923 hart van zuid festival rosie meyer 2 STILL 1 TWENTE
    Rosie Meyer genoot van haar optreden: "Kijk alleen al hoe deze plek is aangekleed. Ik word daar helemaal blij van!"
    Beeld: 1TWENTE

Stijlbreuk

Rosie Meyer probeert de eerste bezoekers in beweging te krijgen met haar dance pop: "Gisteren is onze eerste single 'Deep down' uitgekomen. Beluister hem allemaal via Spotify", geeft ze haar publiek mee. Met haar vorige band Lovers & Lions bracht ze americana op de planken, tegenwoordig brengt ze onder haar eigen naam dansbare pop ten gehore. En die stijlbreuk kan het publiek we waarderen.

“Of ik in het dagelijks leven ook een open boek ben? Jazeker! Kwetsbaarheid is mijn kracht.”

'Ik vind het hier chill'

De affectie is wederzijds, vertrouwt ze 1Twente na het optreden toe: "Ik vind het hier chill! Ik woon tegenwoordig in Olst en werk in Enschede, maar kom veel op broedplaats Oogst. Gezellig met vrienden even bijpraten in een heel fijne sfeer. Kijk alleen al hoe deze plek is aangekleed. Ik word daar helemaal blij van", aldus de oud-studente van de Enschedese Popacademie.

230921 Marloes Nijhuis Johan de Jong HENGELO
Lees ook
Hart van Zuid Festival verbindt mensen én Hengelose culturele instellingen

Levende boeken

Behalve tal van vrolijkmakende muziekacts, leerzame workshops en lichtvoetige theatervoorstellingen zijn er ook plekken waar je even in een boek kunt duiken. In een 'levend boek' om precies te zijn. In de Living Library vertellen interessante mensen hun bijzondere verhalen.

Kwetsbaarheid

Bijvoorbeeld de jongedame die zes dagen per week in een kliniek woont, omdat ze worstelt met een zware persoonlijkheidsstoornis: "Ik heb last van depressies en angstaanvallen. Mensen kunnen mij vandaag 'lenen' en vragen stellen. Dat heeft al mooie ontmoetingen opgeleverd. Of ik in het dagelijks leven ook een open boek ben? Jazeker! Kwetsbaarheid is mijn kracht. Of zoiets als dit op een festival thuishoort? Natuurlijk! Het leven bestaat toch ook uit een lach en een traan?"

In de loop van maandag 25 september is hier een sfeerreportage van het festival te vinden!

230923 hart van zuid festival levend boek 2 STILL 1 TWENTE
In de living library vertelden 'levende boeken' over hun bijzondere levens. Deze jongedame worstelt met een zware persoonlijkheidsstoornis en is daar bijzonder open over: "Of zoiets als dit op een festival thuishoort? Natuurlijk! Het leven bestaat toch ook uit een lach en een traan?"
Beeld: 1TWENTE
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.