Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Van zingen op moeders verjaardag tot finalist Twents Songfestival: vier Hengelose vriendinnen maken het mee

Double2 band Hengelo
Marian de Klein, Ingrid Even, Myrna Konings en Ingrid ten Hove (vlnr) vormen al 18 jaar Double2.
Beeld: Double2

“Toen mijn moeder 65 jaar oud werd, vroeg ze of ik kon zingen op haar verjaardag”, vertelt zangeres Myrna Konings, die destijds enkel ervaring met een koor had. “Ik kende wel een paar dames die mee wilden doen.” Zo is 18 jaar geleden de vierkoppige vrouwengroep Double2 ontstaan. Met het nummer ‘Ik mot deur’ staan de vier op zondag 7 juli in de finale van het Twents Songfestival in het Openluchttheater Ootmarsum.

Samen met Marian de Klein, Ingrid ten Hove en Ingrid Even trad Konings die avond op. “Het begon als een grap. We hebben een stuk of vijftien countrynummers ingestudeerd”, aldus Myrna.

Het optreden viel in de smaak bij het publiek. “We werden daarna door meerdere mensen gevraagd om op te treden. Een feestje hier, een feestje daar. Maar dan moesten we natuurlijk wel een naam hebben”, lacht de Hengelose.

Sopranen en alten

De naam is geïnspireerd op de groepssamenstelling: twee sopranen en twee alten. "Dubbel twee dus, ofwel Double2. En dat bekt ook wel lekker.” De groep treedt op met covers in allerlei genres.

240619 twents songfestival iets anders
Lees ook
Zangtrio ‘Iets anders’ gooit roer om tijdens finale Twents Songfestival: ‘Gaan compleet uit onze comfortzone’

Serieuze vormen

Double2 nam al gauw serieuze vormen aan, vertelt Myrna Konings: “We treden minimaal een keer per maand op. Op grote festivals, maar ook in de woonkamers van bejaardentehuizen. Dat kan omdat we een heel gevarieerd repertoire hebben. Zo hebben we ook een uitgebreide set met nummers van The Andrews Sisters."

Uitdaging

Het songfestivalnummer 'Ik mot deur' is gebaseerd op een lied van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers: “Het gaat over afscheid nemen in de breedste zin van het woord. Tegen beter weten in hopen dat iemand terugkomt.”

“Het wordt de eerste keer dat we meedoen met het Twents Songfestival”

Het wordt de eerste keer dat de vier vrouwen meedoen aan het Twents Songfestival. En dan direct in de finale. Myrna Konings was blij verrast: “Wat dach-ie! Dit hadden we nooit verwacht!”

Geen wedstrijd

Het gaat het viertal niet om de competitie, maar om het zingen zelf. “We zien het niet als een wedstrijd. Ik denk dat ik voor ons alle vier spreek, als ik zeg: zingen is prachtig. Al is het in de hoek van een café, waar maar vijf mensen luisteren, of op een festival voor vijfduizend man of vrouw. Dat maakt geen verschil."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.