Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zangtrio ‘Iets anders’ gooit roer om tijdens finale Twents Songfestival: ‘Gaan compleet uit onze comfortzone’

240619 twents songfestival iets anders
Beeld: Twents Songfestival

Het zangtrio ‘Iets anders’ uit Ootmarsum ontstond voor Marcel, Ralph en Hans bij het jaarlijkse carnavalsfeest in de stad. Dit jaar staan ze voor de derde keer op het podium tijdens de finale van het Twents Songfestival met hun zelfgeschreven nummer ‘Stil Verdreet’.

Samen met muziekvriend Hans Jurgen zong Marcel regelmatig in verzorgingstehuizen en tijdens gala-avonden in de carnavalsperiode. “Een paar jaar geleden ben ik met Ralph is gesprek geraakt. Ik wist dat hij heel muzikaal is aangelegd en goed piano speelt. Vanaf die avond is er een zangtrio ontstaan”, legt Marcel uit.

Buiten comfortzone

Eerder traden de heren op onder de naam ‘Enig & Anders’. “We zongen voornamelijk polka’s. We kozen dan een aantal karaokenummers uit waar we een optreden mee vulden.” Na een tijdje mocht het volgens Marcel wel wat serieuzer worden. “Nadat we twee keer eerder mee hadden gedaan aan het Twents Songfestival, wilden we het anders aanpakken. Iets nieuws, dat totaal buiten onze comfortzone ligt.”

“Ik verwacht dat de aangepaste versie op 6 juli, de dag voor het Twents Songfestival, af is”

Iets anders

‘Enig & Anders’ werd ‘Iets anders’ toen de heren het nummer ‘Stil Verdreet’ schreven. “Dit keer zouden Ralph en ik met z’n tweeën meedoen aan het songfestival. We begonnen met het maken van een nieuw nummer en binnen een half uur hadden we een melodie. Ik schreef de tekst, Ralph speelde op zijn keyboard en Hans Jurgen hielp mee op de achtergrond.” Het zangduo ging door naar de finale, maar kreeg wel een tip van de jury mee. “Na de voorrondes zijn we rond de tafel gegaan en hebben we besloten om weer met z’n drieën op het podium te staan tijdens de finale. Daarnaast hebben we de tekst van het nummer aangepast. We zijn nog steeds druk bezig met oefenen en bijschaven. Ik verwacht dat de aangepaste versie op 6 juli, de dag voor het Twents Songfestival, af is.”

Band treasure
Lees ook
Twentse muziekveteraan Marcel Engelbertink met kersverse band in finale Twents Songfestival

Een traan laten

Dat het zelfgeschreven nummer een boodschap moest hebben, was voor het zangtrio duidelijk. “De boodschap in ons nummer is dat mannen best mogen huilen. Vroeger was het ‘not done’ om als man emoties te tonen. Met ‘Stil Verdreet’ willen wij duidelijk maken dat het niet erg is om af en toe een traan te laten”, sluit Marcel af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.