Enschede
Video

'Geheim' Instagram-account deelt kerstpakketten uit

De donkere dagen zijn aangebroken, iedereen moet vaker binnen zitten en dat betekent dat sommige mensen in de samenleving wel wat eenzamer zijn dan normaal. Voor hen is er nu wellicht hoop uit geheime hoek: de kerstpakketten van ‘Secret Santagram’ kunnen de oplossing zijn voor mensen die wel wat extra’s kunnen gebruiken.

“Het begon met het opruimen van mijn kleding. Toen dachten wij: ‘Waarom geven we het niet weg?’”, vertelt Larissa Tatuhey, een van de oprichters van de actie ‘Secret Santagram’. Samen met haar vriend Koen Bredeveld verzon ze het idee om kleding via Instagram te verkopen en met het opgebrachte geld voedselpakketten weg te geven voor eenzame mensen.

Veel steun

De voedselpakketten worden, via Larissa en haar vriend, weggegeven aan onder andere mensen die in het register staan van instanties die zich inzetten voor eenzame mensen. “We hadden een doel van 100 voedselpakketten en de steun was zo groot dat we nu al rond de 400 zitten”, laat Larissa weten.

Voedselpakket Secret Santagram
Een voorbeeld van een kerstpakket van Secret Santagram. © Secret Santagram

Schoenen, boeken of zelfs een zangles

Naast de verkoop van de kleding op Instagram kunnen mensen ook door middel van donaties een steentje bijdragen aan de actie. Larissa biedt allerlei producten aan op haar site. Schoenen, speelgoed of boeken. Geïnteresseerden kunnen zelfs een zangles of een fotoshoot kopen. Inmiddels haken nu ook steeds meer lokale ondernemers aan, zoals bijvoorbeeld restaurants die waardebonnen of hele voedselpakketten aanbieden.

Eenzaamheid

Het stel wil de pakketten net voor kerst weggeven. Larissa maakt duidelijk dat de voedselpakketten voor iedereen bedoeld zijn die met eenzaamheid in aanraking komt. “Het woord eenzaam is wel het doel. De pakketten zijn niet alleen bedoeld voor ouderen, want er zijn ook andere mensen die in deze tijd eenzaam zijn”, ligt de Enschedese toe.

“We hadden momenten waar ik dacht ik stop ermee. Toen werd het toch wel te veel”, geeft Tatuhey toe. Maar het einde is inmiddels in zicht, op 30 november stopt de verkoop van de producten en wordt er vol ingezet op de voedselpakketten. Blijven uiteindelijk pakketten over, worden ze gedoneerd aan het Leger des Heils. “Daar zitten ook gezinnen die zulke pakketten goed kunnen gebruiken”, aldus de oprichtster van ‘Secret Santagram’.

Opslag Secret Santagram
Larissa Tatuhey en haar vriend Koen Bredeveld met een aantal producten die ze op Instagram verkopen. © Secret Santagram

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.