Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Kerstkaartenactie om Wierdenaren tijdens feestdagen een hart onder de riem te steken

Kerstballen kerstboom
Afbeelding ter illustratie
Beeld: Pixabay

Hoewel de feestdagen voor de meeste mensen in het teken staat van samenzijn en gezelligheid, is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. Stichting De Welle zet zich daarom ook dit jaar weer in om mensen tijdens deze dagen een hart onder de riem te steken. Met haar kerstkaartenactie kan iedereen bij de stichting terecht om de kaarten in de speciale 'kerstbrievenbus' te doen.

Om een kaartje in te leveren is het van belang dat de kaart een postzegel bevat, en dat er geen adres op staat. “Wij zorgen ervoor dat er een adres op komt van iemand die een kerstkaartje kan gebruiken”, vertelt Sanne Berendijk, sociaal werker bij stichting De Welle, in de ochtendshow van Twente Wordt Wakker.

De Welle

De Welle is een stichting die in de gemeenten Wierden en Hellendoorn actief is. Ze zet zich voornamelijk in voor jongeren, senioren en vluchtelingen. Ook dit jaar houdt ze weer een kerstkaartenactie voor mensen die tijdens de feestdagen eenzaam zijn of een leuk bericht kunnen gebruiken.

Leuk bericht

Wat er in de kaart staat is volledig aan de schrijver. “Dit mag een mooie kerstwens zijn of een persoonlijke boodschap”, legt Berendijk uit. De kaarten mogen ook anoniem ingeleverd worden. “Doe vooral wat jezelf prettig vindt, je bent niet verplicht om je naam eronder te zetten.”

Extra aandacht

Via activiteiten die de stichting organiseert om eenzaamheid te voorkomen, vangt ze soms bij mensen signalen van eenzaamheid op. Berendijk geeft aan dat ze deze mensen dan extra in de gaten houden, om in periodes zoals de feestdagen extra aandacht te geven. Het is daarom van belang dat de enveloppe zonder adres worden ingeleverd, de stichting zorgt er uiteindelijk voor dat de kaart bij de juiste persoon terechtkomt.

“Het precieze aantal weet ik niet, veel blijft namelijk achter gesloten deuren.”

Hoeveel mensen er eenzaam zijn durft Berendijk niet te gokken: “Het precieze aantal weet ik niet, veel blijft achter gesloten deuren omdat mensen het nog lastig vinden om over dit onderwerp te praten.”

Kerstbrievenbus

Tot en met 15 december kan iedereen zijn kaarten inleveren. “In ons kantoor bij de balie staat een mooie versierde bus, die is niet te missen”, sluit Berendijk af.

Audiofragment
Sanne Berendijk over kerstkaartenactie De Welle
Tot en met 15 december zijn kerstkaarten in te leveren bij De Welle.
icon_main_info_white_glyph

de kaarten kunnen ingeleverd worden bij:

De Welle Nijverdal: Constantijnstraat 32a

De Welle Wierden: Dr. G.H. Beensweg 21

voor meer informatie kijk dan op: Stichting De Welle

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.