Verkeer
Stuur appje
Zoek

Recordaantal starts bij 56ste editie Almelose Ruiterdagen: 'Het is een goed verzorgd evenement'

Binnen een minuut meer dan vijfhonderd inschrijvingen voor de Almelose Ruiterdagen. Een record, volgens de organisatie. Het tiendaagse evenement begon afgelopen weekend met de ponyklasse. Vanaf maandag is het de beurt aan de rubrieken springen en dressuur.

De 56ste editie telt dan ook een groot aantal deelnemers. “In totaal nemen ongeveer 1300 ruiters deel aan het concours. Samen zijn zij goed voor ongeveer 10.000 starts”, vertelt bestuurslid Romar Monfils.

Talloze vrijwilligers

Door de jaren heen kan de organisatie rekenen op talloze vrijwilligers. “Er zijn honderdvijftig tot tweehonderd vrijwilligers per dag actief om alles in goede banen te leiden”, vult Monfils aan. Het evenement beschikt elk jaar over twee campings en 260 paardenstallen voor de bezoekers.

  • Almelose Ruiterdagen 20240618
    Actiefoto's Almelose Ruiterdagen
    Beeld: Niels Wesselink
  • Almelose Ruiterdagen 2 20240618
    Actiefoto's Almelose Ruiterdagen
    Beeld: Niels Wesselink

Hoog niveau

Volgens Monfils komt er bij de Almelose Ruiterdagen veel meer kijken dan alleen het concours. “Naast de paardensport maken de mensen ook plezier met elkaar. Het gaat niet alleen om wedstrijden rijden. Mensen uit heel Nederland komen hier samen. Dit maakt het evenement zo bijzonder.” Albergernaar Bas van der Aa komt ook ieder jaar terug naar de ruiterdagen. “Het is een goed verzorgd evenement. Hier kun je paarden opleiden tot een hoger niveau.”

icon_main_info_white_glyph

Almelose Ruiterdagen

De Almelose Ruiterdagen duren nog tot 23 juni. Het terrein is gratis toegankelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.