Hengelo
Sport

Twentebad: corona en werkzaamheden hinderen zwemmers nog dikke maand

Afgelopen zomer bleken tegels in het 25 meter wedstrijdbad los te zitten en moest dat bad noodgedwongen vele weken dicht. Nu wordt de in 2016 gerealiseerde constructie van de goten rond de recreatiebaden aangepakt. Deze bleek destijds al niet volledig waterdicht te zijn. Er is de afgelopen jaren gepoogd dit op te lossen zonder grootschalig sloopwerk, maar da’s niet gelukt. Nu moeten deze baden dicht tot in elk geval eind december.

Foto Twentebad
De renovatie van het Twentebad de afgelopen tijd stond voor het belangrijkste deel in het teken van het toekomstbestendig maken van de functie van de accommodatie. © Twentebad

De werkzaamheden vallen onder de garantie en kosten de gemeente niets. Over ruim 130 meter worden de goten gesloopt en opnieuw opgebouwd. De rest van de baden (het instructiebad voor de zwemlessen, het wedstrijd-bad en het 50 meter sportbad) zijn de komende weken wel gewoon geopend voor publiek.

De renovatie van het Twentebad de afgelopen tijd stond voor het belangrijkste deel in het teken van het toekomstbestendig maken van de functie van de accommodatie. Er is daarbij rekening gehouden met de wensen van alle Hengeloërs, jong en oud, gezond en met een beperking of handicap. Er is nu meer ruimte voor sport, groepslessen, schoolzwemmen, zorg, ontmoeting en revalidatie.

icon_main_quote_red_glyph

“Als corona iets duidelijk maakt, dan is het wel hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven."

Ilja Melissie

Zwembaddirecteur Ilja Melissie: “Als corona iets duidelijk maakt, dan is het wel hoe belangrijk het is om gezond en fit te blijven. Bewegen in water heeft een aantal unieke eigenschappen. Dat geldt voor recreatie en sport, maar het is ook voor steeds meer mensen de enige manier om goed te kunnen bewegen of revalideren. Al ver voor deze pandemie is besloten dat Hengelo een multifunctioneel zwembad wil. Daarom heeft de gemeenteraad 5 jaar geleden gekozen om alleen al bijna 1,5 miljoen euro te investeren in de toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden.”

Vanwege de coronamaatregelen is zwemmen op dit moment slechts beperkt mogelijk. Voorlopig mag er niet recreatief worden gezwommen en dat maakt dat de overlast beperkt is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.