Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twentse basisscholen strijden tegen E-waste

Van 3 juni tot en met 27 juni nemen tien basisscholen uit Twente deel aan de E-waste race. Deze competitie heeft als doel kinderen bewust te maken van het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van elektronisch afval. Gedurende vier weken verzamelen de scholen oude en kapotte elektronische apparaten. De winnende school ontvangt een geldprijs en een workshop Kabelkunst.

De deelnemende scholen zijn De Tandem uit Almelo, Sint Bonifatius uit Haaksbergen, Beekpark uit Borne, IKC De Akker uit Hengelo, IKC Magenta uit Delden, De Albatros uit Goor, De Saller uit Losser, De Wendakker uit Oldenzaal, St Jan-Basisschool uit Enschede en Mariaschool uit Wierden.

Tijdens de race leren de kinderen op een interactieve manier over consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen. Afgelopen week kregen zij hun eerste gastles van experts en zijn ze nu klaar om bij te dragen aan een circulaire economie.

Buurtbewoners worden aangemoedigd om de deelnemende scholen te steunen door hun oude en kapotte elektronische apparaten in te leveren. Dit kan eenvoudig door een afspraak te maken op www.ewasterace.nl, waarna de leerlingen de apparaten thuis komen ophalen. Onder elektronisch afval vallen apparaten die werken op batterijen, stroom of gas, zoals huishoudelijke apparaten en elektronische tandenborstels. Losse batterijen, inktcartridges of accu’s mogen niet worden ingeleverd.

In Twente wordt de helft van het e-waste niet ingezameld en belandt het vaak in de grijze container of op zolder, terwijl veel materialen herbruikbaar zijn. Deze actie draagt bij aan het verbeteren van de e-waste inzameling en maakt kinderen bewust van hun rol hierin.

Audiofragment
Twentse basisscholen strijden tegen E-waste | Lisanne Hutschemaekers
Van 3 juni tot en met 27 juni vindt de E-waste race Twente plaats. Tien basisscholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van elektronisch afval.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.