Verkeer
Stuur appje
Zoek

Spanning loopt op bij deelnemers van Almelose zangwedstrijd: 'Ik ben klaar voor de grote dag’

De finalisten van Best Singer Almelo kwamen deze week bij elkaar in Studio15 om zich voor te bereiden op de grote dag. Van professionals kregen zij zangtechnieken aangeleerd en werden ze klaargestoomd voor hun optreden in het Stadstheater.

De zangwedstrijd is ondertussen al 25 jaar een begrip in de gemeente. “Ieder jaar nemen zes middelbare scholen uit Almelo en omgeving het tegen elkaar op”, legt Stef Hudepohl uit, organisator van de Best Singer. “Per locatie worden er voorrondes gehouden. Hieruit vormt zich een selectie van zestien kandidaten die in de finale op het grote podium staan.”

Terug op het oude nest

Hoewel de programmering van het Stadstheater is gestopt, keert de zangwedstrijd toch terug. “Gelukkig is de zaal nog te huren voor besloten evenementen. Vorig jaar zijn we in Rijssen terecht gekomen. Dit beviel goed, maar voor de vijfentwintigste keer is het toch bijzonder om weer terug te zijn op het oude nest.”

“Muziek is geen wedstrijd. Muziek moet je maken omdat je het leuk vindt”

Zenuwen

Over zenuwen denken de kandidaten nog niet na. “We zijn ons nu voornamelijk aan het focussen op stemgebruik en hoe we comfortabel op het podium staan”, vertelt Lente, één van de kanshebbers. Volgens Hudepohl zijn de deelnemers dan ook geen concurrenten van elkaar. “Muziek is geen wedstrijd. Muziek moet je maken omdat je het leuk vindt. Er zullen vast leerlingen teleurgesteld raken. Het is dan aan ons om hen juist te supporten.” Naast de titel wint de uiteindelijke winnaar een geldprijs en zanglessen bij Kaliber Kunstenschool.

icon_main_info_white_glyph

Best Singer Almelo

Dinsdagavond 11 juni om 19.00 uur begint de show in het Stadstheater Almelo. Kaarten zijn te koop aan de deur voor 5 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.