Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tweede editie van Hengelose Maestro staat op de planning voor volgend jaar

230605 jan van halst maestro ERICBRINKHORST
Jan van Halst won de eerste editie vorig jaar
Beeld: Eric Brinkhorst / Hengelose Maestro

Er komt volgend jaar een tweede editie van de Hengelose Maestro. De finale is op zaterdag 1 november 2025. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt tijdens de open dag bij kunstenschool Oyfo. Leerlingen, die met geld dat de eerste editie opleverde lessen hebben kunnen volgen, verzorgden die middag een optreden voor een volle zaal.

Mixed Lions Hengelo-lid Mieke Gondrie, die het concept vorig jaar in Hengelo introduceerde is er blij mee: "Vooral omdat we hiermee zoveel kinderen blij hebben gemaakt. Liefst 250 kinderen hadden zich aangemeld voor kosteloze lessen. Die hebben we allemaal op de een of andere manier les kunnen geven."

“Mieke Gondrie drong direct aan op een vervolg binnen twee jaar, omdat het dan blijft leven. En daar heeft ze gelijk in.”

Zeven min of meer bekende Hengeloërs hebben zich vorig jaar maandenlang voorbereid om het grote orkest van Armonia te kunnen leiden. Alle deelnemers moesten twee zelfgekozen nummers dirigeren voor het 75-koppige orkest van Armonia. Uiteindelijk ging Jan van Halst er in de grote zaal van Schouwburg Hengelo met de winst vandoor.

Gratis muziekles

De opbrengst van de avond ging naar gratis muzieklessen voor Hengelose kinderen. Met een bedrag van 31.800 euro konden zestig kinderen een jaar lang les krijgen. Echter, om alle 250 kinderen die zich gemeld hadden te kunnen helpen heeft de gemeente geld bijgelegd. 190 kinderen mochten een negenweeks lestraject bij Oyfo doorlopen.

230920 manon jonquiere armonia HP
Lees ook
Voorzitter Armonia: 'Succes Maestro moet ervoor zorgen dat elk Hengelo's kind komende jaren op muziekles kan'

Toen Armonia-voorzitter Manon Jonquière vorig najaar werd gevraagd of haar vereniging snel weer zou meewerken aan zo'n uitdagend project was haar antwoord: "Komend jaar maar even niet. Het is een heel intensieve periode geweest voor ons orkest. Misschien dat we het over een paar jaar nog eens overdoen."

Arbeidsintensief

Nu zegt ze lachend: "Toen wisten we al dat we in 2025 de draad weer zouden oppakken. En twee jaar is toch ook een paar jaar? Het had voor mij eigenlijk wel iets langer mogen duren, omdat het erg arbeidsintensief is voor onze mensen, maar Mieke drong direct aan op een vervolg binnen twee jaar, omdat het dan blijft leven. En daar heeft ze gelijk in."

Kandidaten

De komende weken wordt alles geëvalueerd en na de zomer worden er weer kandidaten benaderd. Die zullen vanaf begin volgend jaar in training gaan, zodat ze op 1 november 2025 kunnen shinen als Hengelose Maestro's in Schouwburg Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.