Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal verlengt opvang van statushouders en ontheemden uit Oekraïene

Opvang Oekraieners 1
Vanuit de opvanglocatie in de voormalige school aan de Bentheimerstraat kunnen Oekraïense vluchtelingen binnenkort desgewenst doorstromen naar een chalet op camping Jambor.
Beeld: Redactie Twente FM

In afwachting van het ‘strengste asielbeleid ooit’ van het nieuwe kabinet, verlengt de gemeente Oldenzaal de opvang van zowel statushouders in hotel De Kroon, als Oekraïense vluchtelingen in de voormalige school aan de Bentheimerstraat. Op deze manier wil de gemeente blijven voldoen aan de verplichte taakstelling en het ontlasting van het azc in Ter Apel. “De druk blijft hoog”, aldus wethouder Rob Christenhusz.

Nauwelijks overlast

Volgens de wethouder levert de opvang van maximaal 40 statushouders in ‘doorstroomlocatie’ De Kroon geen noemenswaardige overlast op en is er goed overleg met de buurtcommissie. Ook het doorstromen naar een woning in Oldenzaal – volgens de richtlijnen binnen 6 maanden – lukt naar zijn zeggen ‘naar behoren tot heel erg goed’. Met enige nadruk complimenteert hij hiervoor woningcorporatie WBO. De opvang in De Kroon wordt nu verlengd tot 1 juli 2025.

Goed overleg met buren

Ook de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in de voormalige school aan de Bentheimerstraat verloopt volgens de wethouder zonder problemen. Dit, mede dankzij goed overleg met de nabije buren. De opvang daar wordt nu met een jaar verlengd, tot 1 mei 2027. Op die locatie verblijven nu 60 Oekraïense vluchtelingen. Een deel daarvan kan desgewenst binnenkort desgewenst doorstromen naar een chalet op camping Jambor nabij recreatiepark Het Hulsbeek.

Nieuwe opvanglocatie

Omdat de druk op zowel de locatie aan de Bentheimerstraat als de opvang bij particulieren onverminderd hoog blijft, heeft de gemeente Oldenzaal onlangs een nieuwe opvanglocatie mogelijk gemaakt op camping Jambor. In 28 chalets, die door de gemeente worden gehuurd, kunnen in totaal 112 ontheemden uit Oekraïene worden opgevangen tot 1 mei 2027. Naar verwachting zullen de eerste ontheemden daar binnen enkele weken hun intrek nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.