Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Een Ootmarsum’s huis voor jong en oud

Emter mei2024 04
Beeld: Twente FM

“Een gouden schaar voor een gouden moment.” Met deze woorden kondigt Monique Sleiderink (bestuurslid Bibliotheek Dinkelland) het officiële moment aan waarbij wethouder Benno Brand en oudste lid mevrouw Gé Braad het gouden lint doorknippen. De nieuwe bibliotheek Emter in Ootmarsum is op donderdag 24 mei 2024 officieel geopend!

Voorafgaand aan het doorknippen van het lint brengen 28 schoolkinderen symbolisch de laatste boeken vanuit de oude bieb naar de nieuwe locatie. Door een, door henzelf, aangelegd pad van voetstappen is de weg snel te vinden tussen basisschool De Meander en de naastgelegen bieb.

De enthousiaste uitroep van Frank Droste, directeur Bibliotheek Dinkelland zegt genoeg “Dit is fantastisch! Vooral omdat al deze kinderen er zijn!”.

De leerlingenraad van deze basisschool, bestaande uit Lisa, Teun, Lisa en Sjors, overhandigen een uniek boek aan wethouder Brand. Een boek met bijzondere verhalen over Ootmarsum, geschreven en geïllustreerd door kinderen uit Ootmarsum. Vanaf vandaag is deze middels een scherm voor iedereen in te kijken bij Emter.

Natuurlijk zijn er ook enkele mooie woorden voor Jan Vugteveen. Hij is maar liefst 45 jaar verbonden geweest aan bibliotheek Dinkelland en voor velen het vaste gezicht. Hoe mooi is het om zijn loopbaan af te sluiten met een opening van een spiksplinternieuwe locatie voor ‘zijn’ bieb’.

De avond voorafgaande aan de opening vond er voor de eerste keer het Groot Dictee van Ootmarsum plaats. Enkele tientallen deelnemers namen hier vol enthousiasme maar ook bloedserieus aan mee. Vrijwilligster José Lubbers initieerde dit dictee, met voorlezer Ben Heerink werd het een groot succes. Volgend jaar weer? Editie 2024 is in ieder geval gewonnen door mevrouw Wies Scholten!

icon_main_info_white_glyph

Over ’n Emter

Emter biedt nog veel meer dan alleen lezen en het lenen van boeken. Er is een Basislab, waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken. Je kunt er studeren en werken, een kop koffie drinken of een ruimte huren voor verschillende doeleinden. Door gelden, beschikbaar gesteld door de Dinkellandse gemeenteraad, is het pand flink verduurzaamd. Ootmarsum en omgeving is met de opening van Emter verrijkt met een voor ieder toegankelijk maatschappelijke ontmoetingsplek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.