Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Voorbereidingen voor Glazen Huis Ootmarsum in volle gang

Glazen Huis Ootmarsum
De laatste week van de zomervakantie is het Glazen Huis in Ootmarsum
Beeld: Glazen Huis Ootmarsum

De voorbereidingen voor het Glazen Huis in Ootmarsum zijn in volle gang, vertelt bestuurslid Dennis Heerink in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Zo heeft het Glazen Huis een opknapbeurt gehad en is door vrijwilligers blauw geschilderd.

Het Glazen Huis staat vanaf woensdag 30 augustus in het centrum van Ootmarsum. Zondag 3 september wordt het eindbedrag bekendgemaakt.
Dat bedrag was vorig jaar maar liefst 41.000 euro, een record. “Maar dat is geen garantie voor dit jaar”, benadrukt Heerink. “We hopen weer zo’n mooi bedrag op te halen, maar dat is geen doel op zich.”

Negen goede doelen

Bij de organisatie kwamen dertig aanvragen binnen, waarvan er negen uitgekozen zijn: de bibliotheek, Toneelvereniging Ootmarsum, de organisatie van de Sinterklaasintocht, de Molen van Oude Hengel, Huize Franciscus, KPJ Ootmarsum, Oldtimerclub Tilligte, de Boerderijcampus en klootschietersvereniging Wilskracht.

Online veiling gestart

Heerink vertelt twintig procent van de opbrengst naar de bieb gaat. “De bibliotheek verhuist en heeft het meeste geld nodig. De andere goede doelen krijgen allemaal tien procent.”
“We hopen een mooi bedrag binnen te halen, zodat we deze goede doelen blij kunnen maken”, aldus Heerink.

Op de online veiling op www.glazenhuisootmarsum.nl worden inmiddels al goederen geveild, waarvan de opbrengst voor het Glazen Huis Ootmarsum is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.