Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Voetbaldagen in Twente populair: meer dan 140 kinderen beleven het mee

Voetbaldagen ondertekening
Beeld: Julian Lukassen

PB Soccer uit Almelo en News Outside uit Tubbergen hebben twee voetbaldagen georganiseerd. Zo was er de eerste editie van de Groot Vroomshoop Voetbaldag bij Vroomshoopse Boys met bijna 75 deelnemers. Daarna volgde de eerste editie van de News Outside Voetbaldag bij KOSC in Ootmarsum, waar bijna 70 kinderen aan meededen.

Het evenement begon met een officieel openingswoord van organisator Patrick Bakhuis, eigenaar van PB Soccer. Na het tekenen van hun eigen profcontract en het ontvangen van een voetbalshirt, betreden de kinderen onder luid applaus en de Champions League hymne het veld. De dag was gevuld met diverse circuittrainingen, waaronder smartgoals en een gatendoek, begeleid door het PBSoccer Team.

Brian Brokelman: "Tijdens de lunch werd er gezorgd voor broodjes, ranja en fruit, tot grote tevredenheid van de kinderen waarna het middagprogramma van start ging met een Champions League toernooi." De dag eindigde met finales, waarbij de winnaars de felbegeerde 'cup met de grote oren' ontvingen. Alle deelnemers gingen naar huis met een goodie bag, een medaille, een bidon, een profcontract, en de groepsfoto die 's ochtends was gemaakt.

In totaal hebben bijna 400 kinderen deelgenomen aan de voetbaldagen van PB Soccer. Deelnemende verenigingen waren onder andere SVZW uit Wierden, SV Losser, BWO in Hengelo en Quick '20 in Oldenzaal.

Voetbaldagen 02 groep
Beeld: Julian Lukassen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.