Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose burgemeester Schelberg voorgedragen voor derde termijn

210706 Sander Schelberg NIEUW Ernst Bergboer
De Hengelose gemeenteraad heeft burgemeester Sander Schelberg woensdagavond voorgedragen voor een derde termijn.
Beeld: Ernst Bergboer/1Twente

De Hengelose gemeenteraad heeft burgemeester Sander Schelberg woensdagavond voorgedragen voor een derde termijn. Op 1 oktober aanstaande is hij twaalf jaar burgemeester en loopt z'n tweede termijn af. Uiterlijk vier maanden daarvoor moet de gemeenteraad een aanbeveling voor herbenoeming uitbrengen.

Dat Schelberg zelf graag verder wilde, liet hij in december al weten tegen 1Twente. Hij zei toen: "Ik vind dat je als burgemeester moet kunnen bouwen aan een stad en ik heb niet het gevoel dat Hengelo al af is. Ik wil er straks bij zijn als alle plannen ten uitvoer worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de horecawand hier naast het stadhuis en Hart van Zuid."

'Ontzettend blij'

Woensdagavond in de raadsvergadering liet Sander Schelberg merken blij te zijn met de voordracht: "Allereerst ben ik ontzettend trots dat de gemeenteraad heeft besloten mij voor een derde termijn voor te dragen. De afgelopen twaalf jaar zijn erg snel voorbijgegaan. Een tijd waarin samen met college en gemeenteraad, inwoners, ondernemers, medewerkers, maatschappelijke partners en samenwerkingspartners veel voor Hengelo is gedaan. Ik heb daar graag een bijdrage aan geleverd."

'Flinke ambitie'

Hij blikt ook vooruit: "Ik zal me ook de komende ambtstermijn met veel enthousiasme blijven inzetten voor alle kansen en uitdagingen die op onze stad en regio afkomen. Zoals de ambitie om Hengelo te laten groeien van 83.000 richting 100.000 inwoners. Een flinke ambitie, waarbij ik het als burgemeester van belang vind om de verbinding met de stad en haar inwoners te blijven maken."

Vertrouwenscommissie

De in februari benoemde vertrouwenscommissie heeft het advies over de herbenoeming voorbereid. Deze commissie bestaat uit acht raadsleden onder aanvoering van voorzitter Mitchell Boers (VVD), de raadsgriffier, de gemeentesecretaris en een wethouder (Luttikholt).

Geheim

De gemeenteraad heeft op woensdag 22 mei (in beslotenheid, dat is wettelijk verplicht) gesproken over het zogeheten ‘Verslag van Bevindingen’, dat de vertrouwenscommissie heeft opgesteld. Met als resultaat dat de gemeenteraad heeft besloten Schelberg aan te bevelen voor herbenoeming. De inhoud van de aanbeveling, de overwegingen van de gemeenteraad en de beraadslagingen zijn volgens wettelijke voorschriften geheim.

210706 Sander Schelberg NIEUW Ernst Bergboer
Lees ook
Burgemeester Sander Schelberg wil Hengelo graag nog zes jaar langer dienen

Voorzitter Boers kan dan ook niet meer zeggen dan: "De gemeenteraad van Hengelo wil graag door met de heer Schelberg als burgemeester van Hengelo; het is hem ook van harte gegund."

Koninklijk Besluit

Het besluit wordt via de commissaris van de Koning Andries Heidema gestuurd aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zodra het Koninklijk Besluit over herbenoeming van de heer Schelberg is genomen, vindt er een herbeëdiging plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.