Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente Vrouwen viert negende landstitel, huldiging bij stadhuis Enschede al gepland

Het bleef nog lang onrustig in De Grolsch Veste zaterdagavond, nadat FC Twente Vrouwen met 2-0 winst op Telstar landskampioen werd. De dag heeft een extra bijzonder tintje voor Jaimy Ravensbergen, die met twee doelpunten haar droomdebuut in de basis maakte na een jaar vol revalidatie. Aanvoerder Renate Jansen kreeg een staande ovatie bij haar publiekswissel en het huldigingsmoment, nu ze na negen seizoenen en maar liefst vijf landstitels de club verlaat. Gemeente Enschede wil het ‘toonaangevende team’ op dinsdag 21 mei feestelijk onthalen bij het stadhuis.

Eigenlijk had ze een hattrick, maar haar eerste doelpunt werd afgekeurd. Ongeldig, zo bleek later. De 23-jarige Jaimy Ravensbergen beleefde een schitterende start als basisspeler bij FC Twente Vrouwen.

“Het voelt echt als een droom”

Afgezien van de invalbeurt tegen Fortuna Sittard vorige wedstrijd speelde ze nog geen minuut voor de Enschedeërs, nadat ze in maart 2023 een zware knieblessure opliep. “Het voelt echt als een droom. Om in de basis te beginnen hier in De Grolsch Veste en dan een doelpunt te maken. Dat geeft zelfvertrouwen.” Na haar tweede kon het eigenlijk al niet meer stuk. “Je zag het ook bij onze wissels. We vierden het alsof we al kampioen waren.”

Publiekswissel

Voor aanvoerder Renate Jansen is er een dubbel gevoel. Net als toptalent Wieke Kaptein – die naar Chelsea gaat – verlaat ze FC Twente met de kampioensschaal onder de arm. Onder luid gejuich van de 4500 toeschouwers verliet ze het veld tijdens een publiekswissel. “Dat is fantastisch. Ik speel hier negen jaar met alles en alle liefde die ik in me heb. Ik heb er enorm van genoten.”

20240511 FC Twente Vrouwen landskampioen thumb 2 contrast
Lees ook
Driemaal scheepsrecht: FC Twente Vrouwen kampioen van Nederland

Nu wil de 33-jarige nog een klein buitenlandavontuur. “Ik weet nog niet waar ik naartoe ga. Eerst heb ik me gefocust op dit kampioenschap.”

Ibiza

FC Twente Vrouwen wordt vaak geroemd om het teamgevoel. Die gezamenlijkheid blijkt wel uit de nabije toekomstplannen. “Wij gaan naar Ibiza toe”, scanderen de meiden na de wedstrijd. Met z’n allen. Althans, trainer Joran Pot en de rest van de staf gaat niet mee, zegt hij. “Nee, ze mogen lekker als groep een feestje vieren.”

“We zijn onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal”

Pot had het geloof dat het zou lukken, ook toen het de eerste dertig minuten telkens maar niet lukte om het verdedigende Telstar te passeren. “Als je zoveel kansen creëert, dan gaat het een keer vallen.” In de rust waarschuwde hij het team. “Dat we niet nonchalant in slaap moeten sussen, maar de tegenstander zo moe mogelijk moeten krijgen. En gewoon de 3-0 moeten maken. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar daardoor zijn we niet minder blij.”

Huldiging bij stadhuis

Naast het feestje op Ibiza zal de ploeg ook dichter bij huis het kampioenschap vieren. Op dinsdagmiddag 21 mei is FC Twente Vrouwen door het gemeentebestuur van Enschede uitgenodigd voor een feestelijk onthaal bij het stadhuis. Burgemeester Roelof Bleker feliciteerde het team na de overwinning. “We zijn onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal, dat ook meermaals hofleverancier is van het Nederlands elftal.”

Die huldiging is openbaar. “Iedereen die de FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdagmiddag 21 mei aanstaande vanaf 16.30 uur welkom bij het Stadhuis van Enschede. We maken er een mooi Twents feestje van.”

Het seizoen van FC Twente Vrouwen is overigens sportief gezien nog niet helemaal klaar. Eind mei staat het team nog in de finale van de Eredivisie Cup.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.