Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basisschoolomgevingen in Enschede moeten veiliger: Prinsestraat wordt 'schoolstraat' als experiment

20240510 Prinsestraat Enschede gemeente Enschede
Verkeersdrukte bij de Prinseschool aan de Prinsestraat in Enschede
Beeld: Gemeente Enschede

Als het experiment slaagt, kunnen meer basisschoolomgevingen in Enschede verkeersvrij worden. "Want elk verkeersslachtoffer is er één te veel", vindt de gemeente. Om verkeersveiligheid te verbeteren en te testen wordt de Prinsestraat tijdelijk een schoolstraat. Van 13 mei tot en met 10 juni wordt het stuk tussen de Bisschopstraat en de Emmastraat tijdens breng- en haaltijden van de leerlingen van de Prinseschool afgesloten.

De tijdelijke afsluiting van de Prinsestraat tijdens breng- en haaltijden wordt gezien als experiment. Voordat alle basisschoolomgevingen in Enschede verkeersvrij worden, wil de gemeente eerst weten of de transformatie tot schoolstraat überhaupt werkt, en onder welke voorwaarden het werkt.

Verkeersregelaars

Op maandag, dinsdag en donderdag tussen 8.15 en 8.30 uur en tussen 14.15 en 15.00 uur sluit het deel van de Prinsestraat voor gemotoriseerd verkeer. Op woensdag en vrijdag is dat tussen 8.15 en 8.30 uur en tussen 12.15 en 13.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen de schoolstraat vanzelfsprekend wel bereiken. Zij worden begeleid door verkeersregelaars.

Dagelijkse evaluatie

In de periode van de afsluiting, 13 mei tot en met 10 juni, evalueert de gemeente het experiment dagelijks samen met ouders van leerlingen van de Prinseschool, het bestuur van de basisschool, omwonenden en andere betrokken partijen. De verkeersveiligheid, parkeersituaties en de werking van omleidingsroutes worden beoordeeld.

20240510 Google Maps deel Prinsestraat Enschede
Het gedeelte van de Prinsestraat dat tijdelijk wordt afgesloten tijdens breng- en haaltijden van de basisschoolleerlingen
Beeld: Google Maps
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.