Verkeer
Stuur appje
Zoek

Isabel (10) uit Enschede mag de studio in met prijswinnend lied over faalangst: 'Als ik een fout maak heb ik daar moeite mee'

Het was voor de Enschedese Isabel Merbis een totale verrassing. Zij won de allereerste Willem Wilmink Junior Award met haar liedje ‘Ik doe m’n best’. Een liedje dat ze maakte om haar faalangst te overwinnen. Nu mag ze tijdens het bevrijdingsfestival, dat onderdeel is van het RUMOER festival, optreden in het Wilminktheater. "Het is heel spannend."

Muziek maken zit bij de 10-jarige Enschedese wel in het bloed, maar is niet iets wat ze in de toekomst ook ambieert. “Ik wil graag profvoetbalster en actrice worden.” Toch mag ze binnenkort de studio van de Enschedese Maarten de Groot induiken om samen met hem het nummer op te nemen en uit te brengen.

Faalangst

Het liedje heeft ze gemaakt om met haar eigen faalangst om te gaan. “Als ik een fout maak heb ik daar moeite mee. Toen heb ik daar een songtekst van gemaakt”. Toen de tekst er eenmaal was heeft ze ook het refrein zelf geschreven. "Ik heb dat met mijn trompet ingespeeld."

icon_main_info_white_glyph

Wat is de Willem Wilmink Junior Award

De Willem Wilmink Junior Award is een initiatief dat jonge kinderen aanmoedigt om hun creativiteit te uiten door middel van muziek. Kinderen tussen 4 en 12 jaar oud werden uitgenodigd om liedjes in te zenden, variërend van volledige composities tot alleen tekst. Deze prijs biedt kinderen de kans om serieus bezig te zijn met muziek en hun talenten te ontwikkelen.

Ziek

Eigenlijk zou Isabel de Willem Wilmink Junior Award in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied, maar dat werd op het laatste moment afgezegd met een goede reden. “Ik was ziek en dat was echt balen”, zegt de Enschedese. De prijs kreeg ze later alsnog thuis uitgereikt. “Dat vond ik zelf ook wel heel erg leuk. Ik wist ook van niks dus ik stond daar ook nog in mijn onesie omdat ik nog ziek was.”

Isabel Merbis wint de Willem Wilmink Junior Award 2024
Lees ook
Enschedese Isabel (10) wint Willem Wilmink Junior Award 2024 met haar lied ‘Ik doe m’n best’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.