Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bewoners bundelen krachten voor Tiny House-project in Denekamp

Tiny Houses matenplan
Beeld: Gemeente Dinkelland

In een gezamenlijke inspanning hebben bewoners het Tiny House-project op nieuwbouwplan Denekamp Oost succesvol opgezet. Dit initiatief markeert een belangrijke stap richting duurzame en toekomstbestendige huisvesting in de regio. Na een vlotte voorbereiding en nauwe samenwerking met enthousiaste toekomstige bewoners, staat de start van de bouw van de eerste Tiny Houses op dit nieuwbouwplan gepland vanaf 1 juli.

De gemeente Dinkelland heeft specifieke criteria gesteld voor deze nieuwe woningen, waarbij een natuurlijke uitstraling een vereiste is om naadloos op te gaan in het landschap van Denekamp Oost. De bouwkavels voor de Tiny Houses zijn compact, met een oppervlakte van 150 vierkante meter en een ovale vorm. Deze Tiny Houses, kleine woningen van maximaal 50 vierkante meter, worden van alle gemakken voorzien en zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan ecologisch bewust wonen met een kleine ecologische voetafdruk.

Participatie van de lokale gemeenschap heeft een cruciale rol gespeeld in dit project. Geïnteresseerden konden zich aanmelden om deel te nemen en hun ideeën hebben bijgedragen aan het succes van dit initiatief. Met nog 10 beschikbare kavels, kunnen geïnteresseerden zich vanaf 3 juni 2024 inschrijven. Naar verwachting zullen vanaf begin juli de eerste Tiny Houses worden geplaatst en in gebruik worden genomen.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Dit project voorziet in de voortdurende behoefte aan duurzame en betaalbare woningen dankzij de inzet van de toekomstige bewoners. Voor meer informatie of interesse in het huren van een kavel kunnen geïnteresseerden terecht op www.kavelsindinkelland.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.