Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Sanne Bouwmeester en Emiel Jansman triomferen in de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo

Koningsronde van Almelo 2024 amateurs
Koningsronde van Almelo 2024 amateurs
Beeld: sportfoto.nl

Koningsdag was het wielerparcours De Sumpel in Almelo, thuisbasis van de organiserende club AWV de Zwaluwen, het toneel van de Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo. Sanne Bouwmeester en Emiel Jansman kwamen als winnaars uit de bus.

Vrouwen

In een vertoning van fysieke kracht en tactisch vernuft domineerde Sanne Bouwmeester de vrouwenwedstrijd, die eindigde in een meeslepende massasprint. Met een onweerstaanbare sprint legde ze haar concurrenten het zwijgen op en stond ze bovenaan het podium, met Sanne Westra en Maaike de Vries respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Mannen


Terwijl de vrouwen hun krachten bundelden in de strijd tegen de wind, kwamen de mannen ook in actie op het uitdagende parcours. Emiel Jansman stak boven zijn concurrenten uit in een kopgroep van vier renners, waar hij de sprint naar de finishlijn domineerde en zijn plaats als winnaar opeiste. De kopgroep, bestaande uit Jansman, Tim Nederlof, Heini Koornberg en Jesse Haaksman, slaagde erin een aanzienlijke voorsprong op te bouwen, met Jansman als de uiteindelijke triomfator.

VIRO Criterium Cup Twente

Met Maaike de Vries en Tim Nederlof nog steeds aan de leiding in de VIRO Criterium Cup Twente, belooft het seizoen van het wielrennen in Twente een enerverende strijd om de titel te worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.