Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose atleet sleept Nederlands record binnen: ‘Ik ging het gewoon proberen’

De Almelose baanatleet Quinten Stern (47) zit ondertussen al 35 jaar in het vak. Met meer dan 15 titels op zijn naam haalt hij vandaag de dag nog steeds prijzen binnen. Zo liep de Almeloër onlangs een nieuw Nederlands record op de 60 meter sprint in de categorie Master45 en bereidt Stern zich voor op het Nederlands Kampioenschap Atletiek eind juli.

Stern had van jongs af aan al een passie voor atletiek. “In eerste instantie mocht ik er niet aan beginnen van mijn ouders. Ik moest voetballen, want dat was dichterbij”, vertelde hij in de uitzending bij 1TwenteVandaag.

Carriére

De Almelose atleet begon zijn carrière bij Ciko’66 in Arnhem. Vanuit daar verhuisde hij met zijn ouders weer naar Almelo waar hij bij SISU trainde. “Vervolgens ben ik in Enschede terecht gekomen, omdat ze hier een hoger niveau atletiek aanboden. Hier probeerden zij de toppers van de regio bij elkaar te krijgen. Dit was gelukt en met deze groep hebben we toen der tijd een aantal prijzen binnengesleept binnen de top van Nederland.”

Nederlands record

Het nationaal record op de 60 meter print in de leeftijdscategorie van 45 tot 50 jaar stond al tien jaar vast. Vorig jaar probeerde Stern al de snelste tijd te verbreken. “Het is er toen net niet van gekomen. Dit jaar verliepen de voorbereidingen goed, dus ik ging het gewoon proberen.” Met een tijd van 7.23 seconden haalde Stern een nieuw Nederlands record binnen.

“Het gevoel dat je zweeft over de baan is onbetaalbaar”

Fit blijven

“Hoe blijf je zo fit?”, vroeg presentator Ernst Bergboer aan Stern. “Het is wel een grote puzzel om je lijf goed te houden. Vooral als je wat ouder wordt. Ik heb zelf al 25 jaar lang last van mij knie en achillespees. Het is een kwestie van goed plannen en zorgen dat je heel blijft, dat is het belangrijkste.” Los van rekening houden met het lichaam is dit het Stern allemaal waard. “Atletiek voelt voor mij als vrijheid. Op het moment dat je loopt en het gevoel hebt dat je zweeft over de baan is onbetaalbaar.”

Nederlands Kampioenschap

Voor het Nederlands Kampioenschap eind juli heeft Stern zich nog niet opgegeven. “Ik ga het wel proberen te halen en heb het in de agenda gezet. Eind mei is er ook een kampioenschap, maar ik vind juli een geschikte periode om naar toe te werken.” De Almeloër bereidt zich dan ook goed voor. “Op het moment dat ik last krijg van mijn knie stop ik even met trainen. Je kunt beter iets te weinig doen dan te veel. Als ik me weer goed voel dan haal ik de training weer in. Dit kan ook lastig zijn, want naar eigen ervaring ben ik bang dat ik te weinig heb gedaan. Maar als de wedstrijd eenmaal daar is komt het allemaal wel goed.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.