Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose equivalent Red Hot Chili Peppers is met hoofdprijs op zak klaar voor grotere werk

De Almelose band Simpel & Eenvoudig won zaterdag de finale van het festival Open Podium Overijssel. Twee dagen later blikte frontman Sam Vosman terug bij 1 Twente Vandaag. Het ging ook over toekomstplannen: ”De jury zag ons wel op een festival staan.”

Na de bekendmaking gingen de bandleden compleet uit hun dak in de Hengelose Schouwburg. ‘Sexy, een complete show en gaaf contact met het publiek’, luidde de lovende woorden van de jury. ”We hebben het goed gevierd en de gemaakte kosten kunnen we verrekenen met het winnende bedrag.” De winnaar kan 3500 tegemoet zien.

Eigen beheer

Dat de jury Simpel&Eenvoudig wel op een festival zit staan, was zo’n verkeerde inschatting nog niet. Dat de band al bezig was met het leggen van lijntjes voor het festivalseizoen 2025 had immers niets met de winst van zaterdag te maken. Het nodige netwerk heeft Vosman uit zijn tijd als rapper opgebouwd en dat komt nu van pas, zo vertelde hij. ”Mijn eerste singel als rapper is toen uitgebracht onder het platenlabel waar we als band nog steeds mee samenwerken. Verder hebben we het management in eigen beheer en bepalen dus ook zelf de boekingen.”

“We houden van zo’n soort sound en streven die ook na”

Als het aan Vosman ligt, valt de muziekstijl van Simpel&Eenvoudig in de categorie ‘rap-rock’. De vergelijking met Red Hot Chili Peppers was zaterdag dan ook snel gemaakt. ”We houden van zo’n soort sound en streven die na.” Op de vraag hoe Simpel&Eenvoudig is ontstaan, legt Vosman uit het geijkte format van DJ met zanger te hebben aangepast tot de rapper met z’n band. ”Een van de oprichters van de Popronde vertelde ons dat wanneer je als rapper met muzikanten om je heen optreedt, of zelfs met een complete band, je sneller bij een groot publiek in de picture komt.”

Thuiswedstrijden

Beluister de video van de uitzending en kom te weten waar en wanneer de Almelose winnaar van Open Podium Overijssel de komende maanden optreedt. Uiteraard zitten daar een paar leuke ‘thuiswedstrijden’ tussen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.