Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ook in Almelo slaat Taaldorp aan als cursus tweede taal: ‘Spannend voor deelnemers’

Bij het ROC van Twente in Almelo oefenden cursisten van het educatie- en inburgeringstraject hun spreekvaardigheid in het zogenoemde Taaldorp. In de vorm van een markt voerden anderstaligen gesprekken in het Nederlands op verschillende niveaus met medewerkers van de bibliotheek, dokter, gemeente en politie.

Enschede raakte eerder al bekend met het Taaldorp. Dit jaar werd het concept aan de Thorbeckelaan in Almelo geïntroduceerd. “Het is belangrijk dat de studenten en cursisten met Nederlandse mensen praten en een succeservaring opdoen. Zij vinden dit meestal heel spannend. Door middel van het Taaldorp proberen wij die spanning weg te nemen”, vertelt Nicolien Prinsen, docent Nederlands als tweede taal aan het ROC van Twente.

Taaldorp-certificaat

Bij binnenkomst ontvingen de deelnemers een paspoort met opdrachten voor verschillende taalniveaus. De klaslokalen waren omgetoverd tot lunchroom, dokter, kapper, fruitkraam, politiebureau, fietsenmaker en fotograaf. De cursisten voerden hier het gesprekken met desbetreffende medewerkers om hun spreekvaardigheid te verbeteren. Aan het einde van de cursus ontvingen zij een Taaldorp-certificaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.