Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Ontroerend Goed’ zingt samen in Oldenzaal 5000 euro bij elkaar tegen MS

Ontroerend Goed Heino
Als mystery guest zorgde een Duitse Schlagerzanger, die verdacht veel leek op Heino, voor ‘Stimmung’ tijdens het lustrumconcert van Ontroerend Goed.
Beeld: Ontroerend Goed

Met een in alle opzichten geslaagde uitvoering in een volgepakte zaal Rouwhorst heeft het Oldenzaalse damessmartlappenkoor Ontroerend Goed het derde lustrum luister bijgezet. Niet alleen beleefden de ruim 300 bezoekers een gezellige muzikale zondagmiddag met tal van meezingers, ze brachten met elkaar ook nog eens ruim 5000 euro bij elkaar voor het goede doel: medisch onderzoek naar de auto-imuunziekte MS.

Zingen en klimmen tegen MS

Voor dit goede doel werd gekozen omdat de dochter van bassist Jan Platvoet van het begeleidingscombo van Ontroerend Goed MS heeft. Vader en dochter beklimmen als leden van ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS’ op Tweede Pinksterdag de Mont Ventoux om geld in te zamelen. Het team kon zondagmiddag aan het eind van het benefietconcert een cheque met het mooie bedrag € 5116,11 in ontvangst nemen. Dat bedrag kan nog oplopen omdat er tijdens het concert gedoneerd kon worden in collectebussen.

Spontane polonaise

Het lustrum/benefietconcert van Ontroerend Goed verliep precies zoals vooraf gehoopt werd. Er werd volop mee gezongen, geklapt en gedeind aan de lange tafels. Een aantal keren ontstond er zelfs spontaan een polonaise. De feeststemming werd nog verhoogd door verrassingsoptredens van de kolderieke ‘Oldenzaalse Fanfare’ en een Duitse Schlagerzanger, die verdacht veel leek op de inmiddels hoogbejaarde Heino.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.