Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jury enthousiast over Almelose winnaar Open Podium Overijssel: 'We zien hen wel op festival staan'

240422 Simpel Eenvoudig
De Almelose band Simpel & Eenvoudig heeft zaterdag de finale van Open Podium Overijssel gewonnen.
Beeld: Open Podium Overijssel

De band Simpel & Eenvoudig heeft zaterdag de finale van Open Podium Overijssel gewonnen. De wisseltrofee en een geldbedrag van 3.500 euro gingen mee naar Almelo. Twaalf acts streden om de prijzen in Schouwburg Hengelo.

Schouwburg Hengelo, de Deventer Schouwburg en Zwolse Theaters organiseerden dit jaar voor de tweede keer de talentenjacht, die voorheen Open Podium Twente heette en door de Hengelose schouwburg werd georganiseerd. Achter Simpel & Eenvoudig pakte dansgroep Pandora van Dansstudio X-Dance uit Hengelo de tweede prijs en de derde prijs was voor de uit Enschede afkomstige zangeres Laurie Krukkert.

“Met een enorm mooie stem en in alle eenvoud vertelde zij een prachtig verhaal”

Bijna honderd acts hadden zich ingeschreven en na lokale voorrondes bleven er twaalf kandidaten over die zaterdag streden om de prijzen. De jury was vol lof over de winnaar: "Simpel & Eenvoudig heeft veel doorgroeimogelijkheden. We zien hen wel staan op een festival. We vonden het een complete show, met internationale allure. Er was gaaf contact met de zaal, het heeft een vette sound met grote flexibiliteit onder de muzikanten."

icon_main_info_white_glyph

Vakjury en publieksjury

De vakjury bestond uit Kimmy Reef (dirigent, docent en saxofoniste), Char Li Chung (regisseur/artistiek leider Theater Oostpool) en Chantal de Vries (repetitor en choreograaf Introdans). Het publiek mocht ook prijzen uitreiken. Dansgroep Pandora kreeg de eerste publieksprijs, Laurie Krukkert de tweede en de derde publieksprijs was voor kleinkunstenaar Jonkie uit Zwolle.

Kippenvel

Laurie Krukkert, die ook nog de tweede prijs pakte vanuit de publieksjury, bezorgde de vakjury kippenvel vanaf de allereerste noten: "Met een enorm mooie stem en in alle eenvoud vertelde zij een prachtig verhaal." Bij Pandora loofde de jury de hele mooie vondsten in de choreografie en de muziekkeuze.

Geldprijzen

De juryprijzen van 500, 1.000 en 2.500 euro werden gesponsord door de coöperatieve Rabobank. De publieksprijzen van 100, 250 en 500 euro werden beschikbaar gesteld door Podion.

In 1Twente Vandaag spraken we met Sam Vosman, frontman van Simpel & Eenvoudig, over hun winst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.