Verkeer
Stuur appje
Zoek

Metamorfose voor Kerkstraat: even omrijden, maar dan is Glanerbrug 'klaar voor de toekomst'

Definitief ontwerp Kerkstraat jaaaa page 0001
Het definitieve ontwerp van de Kerkstraat.
Beeld: Stem van Enschede

De Kerkstraat in Glanerbrug krijgt de komende maanden een flinke make-over. Er worden door bouwteam GroenBlauw en Enexis werkzaamheden uitgevoerd. Op 8 april is Enexis al gestart in de Veenpluisstraat. 22 april starten de werkzaamheden in de Kerkstraat. Eerst gaat Enexis aan de slag. Vanaf 6 mei gaat ook het bouwteam GroenBlauw Glanerbrug aan de slag met het riool en de nieuwe inrichting van de straat.

De inschatting is dat de werkzaamheden van Groenblauw duren tot december 2024. Dit is onderdeel van een project om in heel Glanerbrug de overlast van grondwater aan te pakken. Er komt bijvoorbeeld meer ruimte voor bomen en planten, en er komt een rioolbuis bij. Enexis gaat ook aan het werk in de Kerkstraat. Zij gaan het elektriciteitsnetwerk verzwaren en uitbreiden. Dit lijkt voorlopig tot eind juli te duren, maar dan zou dit deel van Glanerbrug ook qua elektriciteitsnet 'klaar voor de toekomst' moeten zijn.

Werken in fases

De werkzaamheden worden in fases aangepakt. Zo is er elke keer maar een gedeelte van de straat afgesloten. De eerste fase is van 22 april tot en met augustus. Dan wordt er vanaf de Gronausestraat tot de Bentstraat gewerkt. Fase twee is van september tot en met oktober. Er wordt dan gewerkt van de Bentstraat tot de Veenpluisstraat. De laatste fase is van november tot en met december. Het laatste gebied waarin gewerkt wordt is vanaf de Veenpluisstraat tot en met de Vijverstraat.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden is het altijd mogelijk om langs de bouwplaats te lopen. Fietsers kunnen afstappen en erlangs lopen. Of ze kunnen omfietsen met de omleidingsroute via Bentstraat naar de Gronausestraat. Voor automobilisten zijn er ook omleidingsroutes, deze staan aangegeven met borden. Deze route gaat via de Bentstraat – Gagelstraat – Veldstraat. Een andere optie is vanaf Glanerbrug rechtstreeks naar Losser via het Euregio Bedrijvenpark rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.