Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose honk- en softbalclub Uitsmijters'55 blij met nieuwe stek: 'Hier kunnen kinderen op de fiets naar toe'

UItsmijters'55
Hans Kleinsman (links) en wethouder Arjen Maathuis vlak voor de openingspitch bij Uitsmijters'55
Beeld: Björn van den Elst

Sinds Uitsmijters’55 twee jaar geleden aan de Maardijk neerstreek zit de Almelose honk- en softbalclub weer in de lift. Ze hopen op termijn weer met een volwaardige seniorenafdeling in de competitie mee te doen.

Het zijn nog niet de gloriedagen van de jaren tachtig toen Uitsmijters’55 met meerdere seniorenteams in de honk- en softbalcompetitie speelde. De opening deze zaterdag van het nieuwe clubhuis op Sportpark Ossenkoppelerhoek biedt perspectief voor de toekomst, verzekert voorzitter Hans Kleinsman: “We kunnen aan de weg gaan timmeren, belangstellenden ontvangen voor een kennismaking met de club en leden hebben een eigen clubhuis. Dat is echt van grote waarde.”

“De komende Koningsspelen verwachten we zo’n 200 kinderen. Dat was ons op de oude plek nooit gelukt”

Het vertrek van ’t Maatveld nabij het Nijreesbos werd jaren geleden al aangekondigd. Het was lastig om een nieuwe plek te vinden. Tot ze bij La Première kunstgras gingen aanleggen. Kleinsman: ”Toen kwam deze plek vrij. Daar ging een hele lange zoektocht aan vooraf. Maar we zitten hier fantastisch; vlak bij de stad onder het Heracles-stadion waar jeugd makkelijk op het fietsje naar toe kan gaan. De komende Koningsspelen verwachten we bovendien zo’n 200 kinderen. Dat was ons op de oude plek nooit gelukt.”

Natuurlijke doorstroom

Uitsmijters kan weer vooruit kijken en richt zich vooralsnog op de aanwas van de jeugd. Tussen de pupillen en de senioren gaapt immers nog een kloof. ”Dat is de leeftijd van 16 tot 21 jaar. Daar gaan we de komende jaren mee aan het werk om een natuurlijke doorstroom te krijgen. Honk- en softbal is best in trek, maar we hebben lange tijd uit het zicht gezeten. Het was een mooie plek, maar ook een plek waar ouders hun kinderen niet gauw op fiets naar toe laten gaan. Dat kan hier veel makkelijker.”

Wethouder Arjen Maathuis
Wethouder Arjen Maathuis verrichtte zaterdag met een ‘ceremonial first pitch’ de symbolische openingshandeling.
Beeld: Björn van den Elst

Wethouder Arjen Maathuis verrichtte zaterdag met een ‘ceremonial first pitch’ de symbolische openingshandeling van het nieuwe clubhuis van Uitsmijters’55. De nieuwbouw is met weinig middelen en veel zelfwerkzaamheid tot stand gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.