Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Lustrumconcert ‘Ontroerend Goed’ Oldenzaal: Samen zingen tegen MS

Ontroerend Goed
In de aanloop naar het lustrumconcert en de deelname aan het Smartlappenfestival in Amersfoort repeteert Ontroerend Goed in zaal Rouwhorst.
Beeld: Twente FM

Het Oldenzaalse damessmartlappenkoor Ontroerend Goed bestaat 15 jaar en dat derde lustrum wordt op gepaste wijze luister bijgezet met een jubileumconcert op zondag 21 april. Een concert met een bijzonder tintje, want de opbrengst gaat volledig naar medisch onderzoek naar de auto-imuunziekte MS.

Genieten en verbinden

Het benefietconcert past volgens voorzitter Anneke Kosse helemaal bij de doelstelling van Ontroerend Goed. “Ons doel is ontspannen genieten, maar vooral ook te verbinden door het zingen van meezingers en tegelijkertijd omkijken naar elkaar. En als je dat bij elkaar voegt, dan kom je al snel bij ietsbijzonders uit: samen zingen tegen MS.”

Klimmen en zingen tegen MS

Het gekozen goede doel heeft alles te maken met het feit dat de dochter van bassist Jan Platvoet van de begeleidingsband van het koor MS heeft. Vader en dochter beklimmen als leden van ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS’ op Tweede Pinksterdag de Mont Ventoux om geld in te zamelen. Met het jubileumconcert op 21 april hoopt Ontroerend Goed daar ook een financieel steentje aan bij te dragen.

Eigentijdse levenslied

Dat de opbrengst van het concert naar deze actie gaat, betekent geenszins dat het repertoire ook in het teken van MS. Het publiek kan het bekende bitterzoete repertoire verwachten van Nederlandstalige smartlappen en Duitse schlagers, voor deze gelegenheid aangevuld met een muzikale ode aan Oldenzaal, deels in het Twents. Anneke Kosse: “In 2023 zijn we begonnen met het aanpassen van het repertoire. Ontroerend Goed kenmerkt zich nu ook door het eigentijdse levenslied.”

Laagdrempelig en herkenbaar

Volgens voorzitter Anneke Kosse heeft het koor in de afgelopen 15 jaar in cultureel en maatschappelijk opzicht heeft Ontroerend Goed haar plekje wel verdiend in de Oldenzaalse samenleving. “Onze missie is nog steeds verbinden op maatschappelijk en cultureel gebied door middel van laagdrempelige, maar vooral herkenbare muziek voor jong en oud.” De doelgroep van Ontroerend Goed bestaat vooral uit ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarnaast wordt er opgetreden tijdens kerstfairs, winterwandelingen, maar ook bij laagdrempelige evenementen zoals de Boeskool is lös en in de tuin van De Bombazijn.

Meezingen mag

Als altijd mag er tijdens het jubileumconcert vanzelfsprekend worden meegezongen door het publiek. Daar nodigt het repertoire – variërend van ‘Het kleine café aan de haven’ tot meer eigentijdse meezingers – ook zeker toe uit. Het aanstekelijke enthousiasme van de ruim 30 zingende dames doet de rest, zoals telkens weer blijkt bij optredens in bijvoorbeeld verzorgingshuizen. Anneke Kosse: “Op 21 april draait het om muziek, samenzijn, maar vooral ook het goede doel. Dat is samen zingen tegen MS.”

Audiofragment
Ontroerend Goed doet benefiet MS | Anneke Kosse
Ontroerend Goed doet benefietconcert

Festival als generale

In de aanloop naar lustrumconcert beleeft Ontroerend Goed in dit jubileumjaar nog een mooie mijlpaal. Het koor is uitgenodigd voor ‘muzikale hoogmis van de smartlap’, het Smartlappenfestival in Amersfoort op 13 april. Wat je noemt eenmooie generale.

Mystery guest

Het jubileumconcert van Ontroerend Goed op zondag 21 april in zaal Rouwhorst begint om 14.30 u. Het publiek wordt bij binnenkomst muzikaal welkom geheten door de groep ‘Nee hè, ook dat nog’. Tijdens het concert zal ook nog een muzikale mystery guest op het podium verschijnen. Wie dat is, blijft tot 21 april strikt geheim. Kaarten voor het concert kosten 7.50 euro en zijn verkrijgbaar bij Tourist Info. Wie los van het jubileumconcert een duit in het zakje wil doen voor het goede doel, kan zich melden bij het secretariaat: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.