Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal verwelkomt nieuwkomers; verenigingen zoeken verbinding

Oldenzaal Stock Plechelmus
Beeld: Niels Wesselink

Op zondag 21 april staat Oldenzaal in het teken van de ‘verbinding’. Enerzijds kunnen ‘nieuwe’ Oldenzalers op die dag kennis maken met de stad en het gemeentebestuur, terwijl tegelijkertijd het verenigingsleven de verbinding zoekt met de nieuwkomers. Het evenement ‘Oldenzaal Verbindt’ wordt georganiseerd door de burgemeester van dag- en de nacht, Patrick Welman, nachtburgemeester Peter Seiger en Oldenzaal Promotie.

Verenigingsleven onder druk

Oldenzaal presenteert zich – ook aan nieuwkomers – graag als het bourgondische stadje waar mensen elkaar op straat nog groeten, waar de inwoners zich nog belangeloos als vrijwilliger inzetten bij de carnavalsvereniging, voetbal, hockey, toneel- of biljartvereniging. Het bloeiende verenigingsleven in Oldenzaal staat echter wel onder druk door vergrijzing en jongeren die tegenwoordig andere prioriteiten hebben.

Drempel soms te hoog

Veel verenigingen zijn op zoek naar vrijwilligers en nieuwe leden, om de continuïteit te waarborgen. Omdat het soms lastig is om letterlijk de drempel bij een vereniging of clubhuis over te stappen, hebben ‘hoeders van de stad’ Patrick Welman en Peter Seiger het initiatief genomen voor het evenement ‘Oldenzaal Verbindt’.

Ontbijt en stadswandeling

Op zondagochtend 21 april wordt er gestart met een ontbijt en een kennismaking met het college voor ‘nieuwe’ Oldenzalers. Aansluitend is er een stadswandeling en ‘s middags presenteren zich langs de winkelstraten een groot aantal Oldenzaalse verenigingen op het gebied van cultuur, sport en vrije tijd. Belangstellenden worden zo op een laagdrempelige manier in contact gebracht met al het moois wat Oldenzaal te bieden heeft.

Oproep aan verenigingen

Voor verenigingen biedt dit evenement de mogelijkheid in contact te komen met potentiële nieuwe leden en vrijwilligers, met elkaar en met sponsoren. Verenigingen worden opgeroepen deel te nemen aan het evenement ‘Oldenzaal Verbindt’. Aanmelden kan via [email protected] of [email protected]. ‘Oldenzaal Verbindt’ vindt plaats gelijktijdig met de koopzondag op zondag 21 april van 12.00 tot 17.00 uur. Voor elke vereniging is een kraampje beschikbaar, de kosten hiervoor bedragen 25 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.